Covid – 19. Deciziile Comitetului Local pentru Situații de Urgență Titu

Publicitate

Comitetul Local pentru Situații de Urgență Titu s-a întrunit în ședință pentru a adopta măsurile de prevenție pentru limitarea răspândirii infecțiilor cu coronavirus.

Pe lângă apelul la calm, responsabilitate și seriozitate, membrii Comitetului de Urgență din Titu au stabilit următoarele:

– Organizarea, prin Dispoziția Primarului, a unui serviciu de permanență la nivelul orașului Titu, care să ofere sprijin persoanelor aflate în perioada de izolare la domiciliu – telefon permanent: 0245/651.097;

– Suspendarea activității bazinului de înot „Emil Rozner”, în perioada 11-29 martie. Pe perioada de suspendare vor fi efectuate activități de dezinfectare și întreținere anuală a bazinului.

– Suspendarea activității sălii de sport „Dumitru Miu” începând din 11 martie 2020 până pe 29 martie. Pe perioada de suspendare vor fi efectuate activități de dezinfectare și întreținere anuală a sălii de sport.

– Suspendarea activității Bibliotecii orășenești începând din 11 martie 2020 până pe 29 martie.

– Instituțiile publice, indiferent de modul de subordonare, operatorii economici, privați sau cu capital public, care au relații cu publicul, vor intensifica măsurile de dezinfectare a tuturor spațiilor și obiectelor care intră în contact cu publicul.

– Asociațiile de proprietari vor dispune de îndată măsuri suplimentare de igienizare a tuturor spațiilor comune din condominiile pe care le administrează.

– Operatorii de transport în comun, precum și cei care desfășoară activitate de transport persoane în regim de taxi vor aduce la îndeplinire cu strictețe următoarele măsuri: respectarea capacității maxime (câte scaune, atâtea persoane); curățarea, spălarea și dezinfecția zilnică a interiorului mijloacelor de transport persoane; afișarea la loc vizibil în puncte de îmbarcare, mijloace de transport a regulilor de igienă pentru limitarea răspândirii COVID-19.

– Unitățile de alimentație publică (super market, market, magazine de cartier etc.) sunt obligate de a lua măsuri în privința: dezinfectiei frecvente a suprafețelor expuse (cărucioare, coșuri de cumpărături, clanțe de la uși etc.), în special în zona caselor de marcat; instituirea de măsuri privind evitarea aglomerării de persoane în spațiile comerciale și la casele de marcat; afișarea la loc vizibil a regulilor de igienă pentru limitarea răspândirii COVID-19.

– Intensificarea acțiunilor preventive în spații publice – piețe, parcuri pentru conștientizarea populației în vederea respectării măsurilor de sănătate publică;

Pe lângă suspendarea cursurilor decisă la nivel national, până în data de 22 martie, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Titu a decis să suspende și activitatea creșelor și a clubului copiilor. În această perioadă, se asigură dezinfecția în incinta acestora.

– Se interzic adunările publice în perioada 11– 31.03.2020 pe raza orașului Titu;

– Se obligă toate instituțiile publice și private de a asigura, la toalete, materiale destinate igienei personale (săpun, prosoape de hârtie, uscătoare de mâini, dezinfectant), dezinfecția frecventă a clanțelor ușilor, precum și a altor suprafețe expuse (birouri);

– Se recomandă ca unitățile „After school” să respecte măsurile impuse de Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița;

– Se recomandă persoanelor evitarea prezenței, fără motiv, în zone aglomerate, spații publice, a intrării în contract cu persoane care s-au întors din călătorii din zone afectate de COVID-19;

– Informarea cetățenilor – prin toate canalele de comunicare, inclusiv prin afișarea de pliante în toate cartierele orașului – cu privire la cele 10 recomandări ale Ministerului Sănătății pentru protejarea populației în vederea reducerii expunerii și a transmiterii virusurilor;

– Agenții Poliției Locale Titu vor distribui fly-ere cu măsurile de igienă/securitate tuturor instituțiilor publice, agenților economici, asociațiilor de proprietari care vor avea obligația să le afișeze la loc vizibil.

 

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!