COVID-19. Dâmbovița se apropie vertiginos de 2000 de izolați

Nurse wearing respirator mask holding a positive blood test result for the new rapidly spreading Coronavirus, originating in Wuhan, China
Publicitate

Situația COVID-19 la nivel de țară: de la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 145 de noi cazuri de îmbolnăvire la nivel național.

În Dâmbovița, în ultimele 24 de ore, numărul celor confirmați cu noul coronavirus a crescut cu 5 cazuri.

Crește însă în ritm alert numărul persoanelor izolate, care a ajuns în Dâmbovița la 1970 de persoane, mai mare cu 149 de ieri până astăzi.

Tot în județ sunt în carantină instituționalizată 104 persoane, iar 86 de persoane s-au vindecat, cu 10 mai mult decât în data de 22 mai.

Pe de altă parte, polițiștii continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. 268 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița și 121 polițiști locali au desfășurat peste 150 de misiuni specifice.

Totodată, au fost efectuate 1846 de verificări la persoane aflate în izolare la domiciliu. De asemenea, o persoană a fost sancționată contravențional pentru nerespectarea măsurii de izolare, ulterior fiind introdusă într-un centru de carantină pentru 14 zile.

Inspectoratul Județean de Jandarmi Dâmbovița execută în continuare misiuni privind ordinea publică la locațiile de carantină.

În ultimele 24 de ore, au fost executate misiuni/acțiuni de către reprezentanți ai ISU “Basarab I” Dâmbovița (14 misiuni) și ai Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița (o misiune) pentru transportul persoanelor către locațiile stabilite pentru carantină, transportul persoanelor suspecte/confirmate cu COVID-19 la unități spitalicești, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și a personalului care a participat la acțiunile de transport.

De asemenea, DSP Dâmbovița a executat 5 misiuni specifice privind recoltarea și transportul probelor biologice precum și efectuarea unor anchete epidemiologice.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!