COVID-19. Dâmbovița a trecut de 300 de cazuri confirmate

Publicitate

Pentru data de 6 iunie 2020, Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița anunță în județ: se află în izolare la domiciliu 1.856 persoane, din fericire asimptomatice, se află în carantină instituționalizată 17 persoane, persoane confirmate cu COVID-19, în total, de la debutul pandemiei – 313 persoane, persoane vindecate 148.

Vă reamintim că numărul deceselor din Dâmbovița, de la începutul pandemiei până astăzi, este de 12.

Totodată, polițiștii au continuat să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID – 19. În ultimele 24 de ore, 264 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița și 125 de polițiști locali au desfășurat pe raza județului misiuni specifice, fiind efectuate 1.953 de verificări la persoane aflate în izolare la domiciliu.

O persoană a fost sancționată contravențional, pentru nerespectarea măsurii de izolare la domiciliu, cu amendă în valoare de 1.000 de lei și a fost introdusă într-un centru de carantină pentru 14 zile.

Tot în ultimele 24 de ore, au fost executate misiuni de către reprezentanți ai ISU “Basarab I” Dâmbovița (8) și ai Serviciului de Ambulanță Județean Dâmbovița (2) privind transportul persoanelor suspecte/confirmate cu COVID-19 la unități spitalicești, precum și acțiuni de decontaminare a tehnicii și a personalului care a participat la acțiunile de transport.

De asemenea, DSP Dâmbovița a executat o misiune privind transportul probelor biologice.

Autoritățile fac apel către dâmbovițeni, de a manifesta responsabilitate cu privire la măsurile de igienă și de distanțare socială! Dacă vă aflați în autoizolare, respectați cu strictețe recomandările autorităților, NU părăsiți sub nicio formă domiciliul pe perioada celor 14 zile, NU primiți vizitatori și NU intrați în contact apropiat cu eventualele persoane care vă furnizează alimente sau produse.

Până astăzi, 6 iunie, pe teritoriul României, au fost confirmate 20.290 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 14.419 au fost declarate vindecate și externate.

 

Totodată, până acum, 1318 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 187 noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 153 de pacienți.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 2.393 de persoane. Alte 95.506 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!