COVID-19. Anunț cu fiori, ministrul Sănătății se așteaptă la toamnă la un al doilea val al pandemiei

Publicitate

Nici nu am ieșit din primul val de pandemie, care deja are consecințe dramatice în România, ca și în multe țări din lume, că trebuie să ne gândim și la al doilea val.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, sâmbătă, la Iaşi, că se aşteaptă că în lunile octombrie-decembrie să fie un al doilea val al pandemiei de coronavirus.

”Aşteptăm pentru octombrie-decembrie un al doilea val, dar ţine foarte mult de cum trecem acest val. Suntem în trei zile care altădată erau o minivacanţă, suntem după două luni în care toată lumea percepe o zi frumoasă ca o răbdare pusă la încercare, dar trebuie să înţeleagă că răbdarea fiecăruia dintre ei este tocmai pentru ei. Un moment al Sărbătorilor Pascale gestionat bine, un moment al perioadei 1-3 mai gestionat bine vor însemna şi o speranţă la relaxare şi o speranţă la celelalte valuri de mult mai mică amploare”, a spus oficialul Sănătăţii.

Potrivit acestuia, România este încă pe panta ascendentă a curbei şi că, deocamdată, nu ne putem gândi la relaxare.

”Nu mă gândesc la relaxare. Putem spera la relaxare până la data de 15 mai. Avem încă focare noi, avem decese, persoane în terapie intensivă, persoane pe ventilator, pe suport cardiovascular. Mă repet, izolare voluntară, distanţare socială. Va veni şi momentul când veţi vedea momentul de scădere continuă a numărului de cazuri, a cazurilor din Terapie Intensivă, de scădere a prezenţei la UPU, atunci putem vorbi şi de o relaxare”, a mai spus ministrul Nelu Tătaru.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!