COS Târgoviște se zbate între viață și moarte! Sindicatul Valahia a trimis o scrisoare deschisă Guvernului României pentru ca activitatea combinatului să fie reluată

Publicitate

Combinatul de Oțeluri Speciale Târgoviște se zbate de o perioadă bună de timp între viață și moarte. Șansele ca acesta să fie repornit sunt extrem de mici, atâta timp cât sâmbăta se fac vânzări de utilaje prin licitație publică, duminica se vinde, iar lunea, acestea sunt scoase din combinat, prin diferite combinații.

În ultimele zile, Sindicatul Valahia încearcă prin toate metodele ca activitatea COS să fie reluată, dar totul pare a fi în zadar. Nimeni nu-l bagă în seamă, iar puținii salariați ce au mai rămas trec prin clipe agonizante.

Joi, reprezentanții Sindicatului Valahia au trimis o scrisoare deschisă membrilor Guvernului României, în care transmit că acest combinat poate funcționa și produce oțel din nou cu salariații care mai sunt. Aceștia au precizat în scrisoare că doar trebuie să i se mai dea o șansă și nimic mai mult!

“COS Târgoviște poate fi pornit cu salariații pe care îi are acum , poate funcționa și poate produce oțel în condiții de sustenabilitate …are nevoie doar să i se dea această șansă!

Știm că actualul administrator judiciar, care gestionează insolvența COS Târgoviște de peste 7 ani susține contrariul , știm că sindicatul ,, galben “, inventat sprijinit si finanțat de administrația trecuta și actuală susține că nu mai putem porni acest combinat, că instalațiile sunt vechi, defecte și ,, roase de șoareci”, ca nu vom fi sustenabili , ca nu mai avem oameni etc. …NU ESTE ADEVĂRAT!

Am bătut la uşa tuturor guvernelor de până acum cu problema COS Târgoviște… și pentru prima dată am găsit sprijin și înțelegere la actualul guvern!

Este nevoie de oțel în România și încă putem face oțel la Târgoviște!
Personal cred că acest combinat NU VA FI NICIODATĂ REDRESAT/ REORGANIZAT de actualul administrator judiciar…urmărim activitatea lui de peste 7 ani ! La fel, personal consider că singurul mod în care statul își poate recupera creanțele este să preia activitatea de producție în contul creanțelor sale … altfel acest combinat va intra în faliment și NU CRED STATUL VA MAI RECUPERA CEVA!

Am scris această scrisoare în primul rand de teamă să nu se dea crezare celor care să străduiesc din răsputeri să schimbe hotărârea luată de actualul executiv DE A SE IMPLICA ÎN SALVAREA COS Târgoviște !
Personal am încredere că Primul Ministru Ludovic Orban CUNOAȘTE ADEVĂRUL și va continua să se implice, împreună cu membrii Guvernului,

în finalizarea procedurilor juridice și administrative necesare pentru salvarea COS Târgoviște!
Așa să ne ajute Dumnezeu !”, se arată în scrisoarea înaintată de Sindicatului Valahia Guvernului României.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!