Corul Parohiei Răscăieți, coordonat de profesorul Florentin-Daniel Gheorghe, a susținut un concert de cântece patriotice la biserica din localitate, cu ocazia Zilei Naționale a României

Publicitate

Ziua Națională a României a fost sărbătorită de Parohia Răscăeți, cu hramul “Sfânta Cuvioasă Parascheva”, printr-o serie de activități!

După oficierea slujbei de Te Deum, elevii Școlii Gimnaziale Răscăeți, însoțiți de domnul director Constantin Stanca și prof. Simona Matei, au susținut prezentări despre importanța zilei de 1 Decembrie și un frumos moment artistic.

Apoi, Corul “Pr. Neicu Dumitru” al Parohiei Răscăeți, coordonat de prof. Florentin-Daniel Gheorghe, a susținut un concert de cântece patriotice.

Printre invitați s-au numărat și domnul primar Iulian Buibăr și domnul viceprimar Coman Vasile, împreună cu membrii Consiliului Local Răscăeți.

La final, preotul paroh Daniel Rușescu a premiat elevii cu rezultate deosebite la învățătură, precum și pe domnul Bogdan Gheorghe, în vârstă de 89 de ani, ultimul bărbat în viață din sat care a făcut închisoare pentru lupta împotriva colectivizării, împreună cu regretatul Pr. Dumitru Neicu, cel care a fost preot al Parohiei Răscăeți între anii 1947-1978.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!