Coronavirusul face ravagii la Nucet! Apelul primarului Luiza Bărboiu, după ce rata de incidență a cazurilor din localitate se apropie de pragul 3

Publicitate

Nucetul este una dintre comunele din Dâmbovița în care rata de incidență a cazurilor de COVID-19 a crescut vertiginos în ultimele zile. Pragul de 1,5 la mia de locuitori a fost depășit demult, iar situația a devenit extrem de complicată, după ce acesta se apropie de 3!

Ultima raportare a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență arată că rata de incidență a cazurilor de COVID-19 este de 2,8 la mia de locuitori, după ce 12 persoane sunt infectate cu puternicul virus.

Cum situația a ajuns într-un punct critic, primarul localității, Luiza Bărboiu, a făcut un apel către locuitorii Nucetului, cu privire la respectarea restricțiilor.

“Dragi nuceteni,

Situația este critică la nivelul localității noastre! La cei 4 280 de locuitori, azi avem 12 cazuri confirmate cu coronavirus! Asta înseamnă 2,8 cazuri la mia de locuitori! Știți bine că la 3 la mie, localitatea va intra în carantină, ceea ce impune reguli absolut stricte (închiderea localității, deplasare numai în baza unei declarații, etc).

Consider că o mai mare responsabilitate din partea fiecăruia dintre noi, ar putea conduce la evitarea acestei situații absolut neplăcute. Permanent, am insistat pe purtarea măștilor. Permanent v-am rugat și recomandat evitarea locurilor aglomerate!

Renunțați să vă mai serviți cafeaua împreună cu prietenii o perioadă de timp, pentru a putea să fiți împreună rot restul vieții! Știți bine că până în prezent, au fost înregistrate patru decese COVID în localitate. Respectați distanțarea!

Purtați masca permanent când ieșiți din propria gospodărie! Petreceți mai mult timp în familie! Toate acestea, pentru viața dumneavoastră!

Cei care aveți simptome COVID și nu vă adresați medicului fiți responsabili și nu mai intrați în contact cu alte persoane! Aveți o problemă legată de acest subiect, nu ezitați să mă contactați”, a precizat, luni după-amiază, pe pagina sa de Facebook, Luiza Bărboiu, primarul comunei Nucet.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!