Coronavirus: Starea de urgență se prelungește cu încă o lună în România

Publicitate

Președintele României, Klaus Iohannis a declarat că starea de urgență se va prelungi cu încă o lună, până pe 16 mai 2020. Șeful statului a precizat că se impune ca starea de urgență să fie prelungită cu încă o lună și va emite un decret în acest sens în această săptămână.

“Am cerut guvernului să vină cu propuneri pentru a fi incluse în decret, în cursul acestei săptămâni voi elabora textul, iar decretul va fi emis săptămâna viitoare, pentru prelungirea stării de urgență cu încă o lună”.

În România, starea de urgență a fost declarată pe 16 martie, pentru o perioadă de 30 de zile.

Președintele a mărturisit că în comparație cu alte țări, creșterea numărului de persoane infectate nu a fost atât de mare, mai ales pentru autoritățile române au luat măsuri pentru stoparea coronavirsului la timp.

”Noi din timp am luat măsuri foarte ferme, dar nu este momentul să ne relaxăm, să nu mai respectăm indicațiile autorităților. Nu suntem încă la vârful epidemiei, în niciun caz nu e momentul să ne relaxăm”.

Șeful statului a venit și cu o veste bună referitoare la echipamentele de protecție, urmând  să intre în România  2,5 milioane de măști pentru medici, 5 milioane de măști pentru forțele de ordine și aproximativ 8 milioane de măști pentru populație. De asemenea, în zilele următoare vor veni și 500.000 de combinezoane de protecție.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!