Coronavirus. A plouat cu amenzi în Cojasca! Zeci de cetățeni din comună, amendați după ce au participat la o întâlnire religioasă pe stradă

Publicitate

Ionuț Parghel  

A plouat cu amenzi în satul Fântânele, comuna Cojasca! Acest lucru s-a întâmplat după ce pe o rețea de socializare au fost difuzate imagini cu zeci de persoane care au ieșit în stradă pentru a se ruga pentru a fi ocoliți de coronavirus.

Cum evenimentul s-a consumat luni seara, oamenii legii s-au autosesizat și astfel au sancționat numai puțin de 30 de persoane. Cetățenii localității Fântânele au fost amendați de polițiști pentru că au încălcat prevederile Ordonaței militare nr. 3, privind circulația persoanelor și întrunirile publice. Până acum valoarea totală a amenzilor împărțite  în satul Fântânele s-a ridicat la 40 000 de lei.

“Din primele cercetări efectuate, polițiștii au stabilit că, ieri, 30 martie pe raza localității Fântânele, s-ar fi desfășurat o întâlnire cu caracter religios, unde ar fi participat mai multe persoane, fiind încălcate prevederile legale în vigoare.

Până la acest moment, polițiștii au aplicat 18 sancțiuni contravenționale persoanelor care ar fi participat la întâlnirea respectivă.

Totodată, alte 12 personae au fost identificate și urmează să fie sancționate contravențional pentru încălcarea prevederilor impuse prin Ordonanța militară 3/2020 privind măsurile de prevenire a răspândirii COVID-19.

În continuare, polițiștii desfășoară activități pentru identificarea tuturor participanților și pentru încălcarea măsurilor legale ce se impun, precum și pentru prevenirea unor astfel de situații în viitor”, se arată într-o informare IPJ Dâmbovița.

 

 

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!