Copil din Târgoviște, accidentat pe trecerea de pietoni. A fost lovit de un polițist

Publicitate

Ionuț Parghel

Un copil de zece ani a fost accidentat grav, joi de dimineață (în jurul orei 07.00), în orașul Târgoviște, în timp ce traversa strada regulamentar, pe trecerea de pietoni.

Nefericitul eveniment a avut loc pe Bulevardul I.C. Brătianu, în apropierea Colegiului Național “Constantin Cantacuzino”. În urma leziunilor suferite, după ce a “fost mototolit pe sub mașină”, potrivit unui martor, copilul a fost transportat de urgență la o unitate medicală din București, unde ar fi suferit o intervenție chirurgicală.

Din se câte se pare, puștiul a  fost lovit cu mașina de către un agent de poliție, în vârstă de 37 de ani. Polițistul se afla la volanul autoturismului în afara orelor de program.

În urma incidentului grav, s-a deschis un dosar penal, care se află pe masa de lucru a Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgoviște.

O reacție dură cu privire la accidentul violent petrecut pe trecerea de pietoni de la Minion a avut și Silvia Mareș, directorul Colegiului Național “Constantin Cantacuzino”, pe pagina sa de Facebook.

“Ieri a fost o zi tristă pentru cantacuzini. Pe trecerea de pietoni de la Minion, din micro XI, un copil de 10 ani care traversa regulamentar, în drumul spre școală, a fost spulberat de un autoturism care circula cu viteză. Fabian este internat în stare gravă într-un spital din București. Am toată încrederea că bunul Dumnezeu îl va ajuta să treacă cu bine peste acest necaz și că în curând se va întoarce sănătos la colegii lui.

Stimați agenti ai Poliției Rutiere, în timp ce unii circulă pe drumurile publice ca pe moșia proprie, fără a respecta vreo regulă de circulație, dumneavoastră ieșiți la pândă pentru a aduce bani la buget. În timp ce îi sancționați pentru neatenție pe cei care conduc prudent, alții trec liniștiți pe roșu, printre pietoni pe trecere, ba chiar te bat dacă le faci observație în trafic.

Dragi copii, nu traversați strada decât după ce v-ați asigurat că și din stânga și din dreapta mașinile care circulau sunt oprite. Aș fi vrut să vă spun că cel mai prudent este să așteptați până nu se mai vede nicio mașină, dar aceasta ar însemna să nu mai ajungeți la școală.

Aștept din partea administrației publice locale să acorde mai multă atenție elevilor. Ar putea fi o soluție montarea limitatoarelor de viteză la trecerile de pietoni din proximitatea școlilor. În plus Poliția Locală, care se ocupă doar sa filmeze unde staționează târgoviștenii mașinile, ar putea supraveghea locurile periculoase pe unde traversează copiii la orele când încep și se termină cursurile”.

De asemenea, tot vineri, dar două ore mai târziu, pe aceeași trecere de pietoni, în jurul orei 10.10, o femeie a fost accidentată de un alt șofer nărăvaș.

 

 

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!