Copiii implicați în accidentul mortal de pe DN 71 sunt în afara oricărui pericol

Publicitate

Starea de sănătate a copiilor prezenți în microbuzul implicat, astăzi, în accidentul mortal de pe DN 71, de pe raza comunei Aninoasa, este bună. Acestia sunt în afara oricărui pericol. La scurt timp după accident, minorii au fost transportați la Spitalul Județean de Urgență din Târgoviște pentru îngrijiri și investigații medicale. De asemenea, copiii vor fi evaluați și vor primi consiliere psihologică zilele următoare,  ca urmare a șocului emoțional suferit.

“O tragedie s-a abătut azi peste comunitatea noastră, microbuzul care transporta elevii către școală fiind implicat intr-un grav accident! Cei 10 copii prezenți în mijlocul de transport sunt în afara oricărui pericol. Aceștia au fost transportați la spital pentru investigații, iar acum sunt acasă, alături de familiile lor.

În perioada imediat următoare aceștia vor fi evaluați și vor primi consiliere psihologică, șocul emoțional fiind unul extrem de mare.

Din nefericire, șoferul microbuzului și însoțitorul copiilor și-au pierdut viața în accident și gândurile noastre se îndreaptă către familiile îndurerate ale acestora. Colegul nostru, domnul Soare Gheorghe, un om în adevăratul sens al cuvântului, a asigurat copiii la urcarea în microbuz, punându-le centurile de siguranță, fapt care i-a și salvat, evitând o tragedie de proporții. Cu durere în suflet aflăm acum că acesta este printre îngeri, devenind îngerul păzitor al acestor elevi.
Dumnezeu să îi odihnească!”, a transmis pe Facebook primarul comunei Aninoasa, Vlăduț  Niculae.

Se pare că microbuzul, condus de un bărbat de 64 de ani, nu s-a asigurat la ieșirea în DN 71 și a intrat în coliziune cu un autoturism, condus de un tânăr de 30 de ani, care se deplasa regulamentar. Pasagerul din microbuz decedat avea 60 de ani.

În cauză, polițiștii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ucidere din culpă, faptă prevăzută de art. 192 din Codul Penal, și vătămare corporală din culpă, faptă prevăzută de art. 196 din Codul Penal.

Oamenii legii au efectuat cercetări pentru a stabili cu exactitate toate împrejurările producerii tragediei de pe DN 71.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!