Copiii de peste 6 ani vor fi obligați să poarte masca de protecție. Vezi care e prima țară din Europa care instituie această regulă

Publicitate

Copiii de peste 6 ani vor fi obligați să poarte masca de protecție în spațiile deschise publice începând de luni, în majoritatea orașelor din Franța. De la această regulă sunt exceptați doar cei care fac exerciții fizice în aer liber, scrie gândul.ro.

Măsura vine după ce Franța a înregistrat mai multe zile la rând un număr record de cazuri. Vineri au fost înregistrate peste 230.000 de cazuri noi, iar ceea ce a speriat foarte mult autoritățile a fost rapiditatea cu care se transmite noua tulpină Omicron.

Astfel, premierul francez Jean Castex a anunțat noi măsuri preventive, precum trecerea din 3 ianuarie la munca de la distanță, cel puțin trei zile pe săptămână, în domeniile care permit acest lucru. Adunările publice vor fi limitate la 2.000 de persoane pentru evenimente la interior, în timp ce adunările în aer liber cu peste 5.000 de persoane vor fi interzise, scrie sursa citată.

Printre alte măsuri se numără micșorarea perioadei de administrare a dozelor de vaccin de la patru la trei luni, iar în cinematografe vor fi interzise gustările, astfel încât oamenii să nu mai fie nevoiți să-și dea măștile jos în săli.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!