Control DSP la Spitalul Găești după declarațiile publice ale managerului legate de dozele neutilizate de vaccin anti-COVID-19

Publicitate

Declarațiile de marți ale managerului Spitalului Orășenesc Găești i-au adus acestuia o echipă de control de la Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița.

Astfel, directorul DSP Dâmboviţa, Sorin Stoica, a declarat, pentru Agerpres, că a trimis o echipă de control la Spitalul Găeşti şi că până acum nu s-a vaccinat acolo nicio persoană în afara celor prevăzute în categoria eligibilă.

”Managerul de la Găeşti a făcut nişte declaraţii nefericite, care nu s-au dovedit reale. Am trimis control astăzi (nr. marți) şi nu a fost nicio persoană vaccinată care să nu fie din categoria eligibilă, respectiv personalul medical. Deci, nu a fost nicio problemă. I s-a pus în vedere să respecte protocolul. El a respectat, doar că declaraţia nu a fost conform cu realitatea. Ştie ce are de făcut, i s-a pus în vedere. El a vorbit la modul general, că dacă n-ar fi doritori, mai bine decât să arunce dozele vaccinează pe toată lumea. Nu s-a întâmplat. Nu ştiu acum, dacă nu luăm din pripă, ce ar fi făcut mâine, poimâine, dar cel puţin ieri şi astăzi, că de două zile a început vaccinarea în Dâmboviţa, nu s-a vaccinat nici măcar o persoană care să nu facă parte din categoria eligibilă la Găeşti”, a precizat Sorin Stoica, potrivit sursei citate.

Vă reamintim că marți directorul de la Spitalul din Găești, Laurenţiu Beluşică, a declarat că vaccinează anti-COVID-19 pe oricine doreşte, nu numai cadrele medicale, pentru că nu vrea să arunce dozele rămase în caz că medicii refuză vaccinarea.

Potrivit Realitatea Plus, ieri, conducerea Institutului ”Matei Balș” din București a transmis astăzi o solicitare Ministerului Sănătății potrivit căreia dozele rămase neutilizate în prima etapă de vaccinare să fie folosite pentru populație.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!