Contracte de lucrări de 16 milioane euro în cel mai mare proiect pentru infrastructura de apă şi apă uzată în Dâmbovița

Paşi importanţi în implementarea celui mai mare proiect pentru infrastructura de apă şi apă uzată din Dâmboviţa, unde demersurile Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa sunt sprijinite de autorități.

Documentaţiile pentru primele două loturi ale celui mai mare proiect de infrastructură pentru apă şi apă uzată din judeţ vor fi încărcate în Sistemul Informatic de Achiziţii Publice (SICAP), începând cu data de 27 noiembrie 2020, urmând ca, în cel mai scurt timp, să fie licitate de firmele specializate în proiectarea şi execuţia unor lucrări de asemenea anvergură.

Cele două contracte de lucrări de tip “proiectare şi execuţie” vizează realizarea de surse de apă, rezervoare, staţii de clorinare, staţii de pompare şi aducţiuni.

Primul contract (CL01), în valoare de peste 6 milioane Euro, se va derula în localităţile: Târgovişte, Aninoasa, Şotânga, Vulcana Băi, Dragomireşti, Tătărani, Văcăreşti şi Perşinari şi prevede lucrări în Gospodăria de Apă Priseaca, staţie nouă de pompare la Teiş, în incinta Staţiei de Pompare în Gospodăria de Apă Vulcana Băi, reabilitări foraj şi Staţie Pompare în Gospodăria de Apă Dragomireşti Sud, Gospodăria de Apă Lazuri, reabilitare foraj şi Gospodăria de Apă Gheboieni (Tătărani) şi conducte de aducţiune.

În ceea ce priveşte cel de-al doilea contract de lucrări, în valoare de aproximativ 10 milioane Euro, localităţile beneficiare sunt: Titu, Conţeşti, Răcari, Lunguleţu, Potlogi, Odobeşti, Ciocăneşti şi Slobozia Moară. Contractul presupune lucrări de extindere şi reabilitare front captare Titu – Braniştea; reabilitare gospodării de apă existene la Titu, Lunguleţu, Conţeşti, Răcari, Colacu, Pitaru, Slobozia Moară, Produleşti; construcţia unei noi gospodării de apă la Ciocăneşti şi conducte de aducţiune.

Anunţul a fost făcut astăzi, 26 noiembrie 2020, în cadrul unei conferinţe de presă ce a avut loc la sediul Companiei de Apă Târgovişte Dâmboviţa (CATD) SA. La întâlnire au participat: preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa (CJD), Corneliu Ştefan, primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan şi directorul CATD, Adrian Dumitru.

Prin “Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată, în judeţul Dâmboviţa în perioada 2014 – 2020”, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, alături de alte 51 de unităţi administrativ-teritoriale, va beneficia de lucrări de reabilitare, extindere şi înfiinţare reţele de alimentare cu apă şi canalizare. Investiţia, finanţată prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM), are o valoare totală de 27.617.334,65 lei.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!