Continuă distribuirea de pubele și saci menajeri la Târgoviște! Astăzi, în cartierul Priseaca

Publicitate

Continuă la Târgoviște distribuirea de pubele și saci colorați în contextul demarării proiectului de colectare selectivă a deșeurilor la nivelul întregului județ, începând cu 1 martie.

Astăzi, în cartierul Priseaca din Târgoviște, împreună cu reprezentanții SC SUPERCOM SA, la distribuirea pubelelor și a sacilor în cadrul noului contract de colectare separată a deșeurilor, a participat și conducerea municipiului, primarul Cristian Stan, viceprimarul Monica Ilie și citymanagerul Gabriel Boriga.

În zonele de case, fiecare gospodărie va primi o pubelă de 120 l pentru deșeurile menajere și, lunar, 2 saci albaștri pentru hârtie și carton și 2 saci galbeni pentru plastic și metal.

Colectarea sacilor cu deșeuri reciclabile se va face bilunar, în săptămânile 2 și 4 din lună, în ziua imediat următoare ridicării pubelelor negre, care conțin fracția umedă.

În zona de blocuri, punctele de precolectare, vor fi dotate cu recipienți împărțiți pe tipuri de deșeuri: plastic și metal; hârtie și carton; sticla se va precolecta în recipienți de tip clopot; în eurocontainerele negre se vor depozita deșeurile menajere reziduale, fracția umedă, care ajunge la “groapa de gunoi” și care, în timp, trebuie să se diminueze în raport cu deșeurile reciclabile.

După 17 ani de eforturi, de la 1 martie, Dâmbovița implementează colectarea selectivă a deșeurilor. Proiectele Consiliului Județean vizează și construirea unei stații de tratare mecano-biologică, la Șotânga.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!