Continuă agonia la Combinatul de Oțeluri Speciale Târgoviște! Un nou termen în dosarul privind insolvența al Tribunalul Dâmbovița

Publicitate

Astăzi, Tribunalul Dâmbovița a acordat un nou termen – 26 ianuarie 2021, în dosarul privind insolvența  COS Târgoviște, după cum a anunțat președintele SIndicatului Valahia, Nicolae Dragodănescu.

Totuși, liderul sindical susține că ”atât de la Ministerul Economiei, cât și de la Cancelaria prim-ministrului ni s-a comunicat ca se continuă procesul de modificare legislativă necesar salvării COS Târgoviște”, însă în acest timp sunt și semnale de îngrijorare.

”Și la COS Târgoviște se grăbesc procedurile, în sensul că se anunță sămbătă vânzări de utilaje prin licitație publică, duminică sunt vândute și lunea sunt scoase din combinat… grabă mare”, a mai precizat Nicolae Dragodănescu, liderul sindical urmând să revină cu amănunte publice pe subiect.

Drama COS Târgoviște a început de mulți ani, însă din luna iulie 2020, după stările de urgență și alertă în care s-a aflat România din cauza pandemiei de COVID-19, conducerea a anunțat că va concedia peste o mie de salariți și nu va mai putea relua producția.

Între timp, în urma întâlnirilor dintre sindicaliștii de la Valahia și reprezentanți ai autorităților la cel mai înalt nivel, guvernul – prin Ministerele Economiei și Finanțelor – a demarat procedurile prin care Combinatul ar putea fi preluat de stat ca unitate de producție strategică (este singurul din țară care mai fabrică oțelul beton folosit în construcții).

Totodată, pe 17 septembrie, conducerea COS Târgoviște a revocat toate preavizele de concediere și a anunțat că salariații vor fi pontați în șomaj tehnic inițial până pe data de 25 septembrie, apoi până pe 22 octombrie.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!