Consiliul Suprem de Apărare a Țării, întrunire specială pe tema coronavirusului

Publicitate

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat luni seară că a decis convocarea Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) miercuri, 26 februarie, pe tema coronavirus.

”Nu avem niciun caz de coronavirus înregistrat în România până în prezent, dar va trebui să fim pregătiţi, dacă lucrurile evoluează negativ. Ca atare, am decis să convoc Consiliul Suprem de Apărare a Ţării pentru miercuri, 26 februarie, ora 14,00, pentru o informare privind măsurile concrete privind monitorizarea şi managementul unor potenţiale cazuri de infecţie cu noul coronavirus, precum şi strategia de combatere a unei potenţiale epidemii de coronavirus la nivel national”, a spus președintele.

El a făcut un apel la calm și informare corectă, vigilență și respectarea cu strictețe a măsurilor de igienă. Pentru mass media, șeful statului a avut un sfat și anume ”să evite senzaţionalul şi ştirile cu impact emoţional ridicat, care pot genera şi amplifica sentimentul de panică în rândul populaţiei”.

Situaţia din Italia, care evoluează negativ de la o oră la alta, generează multă îngrijorare, inclusiv în rândul cetăţenilor români.

Ministrul Sănătăţii, Victor Costache, a declarant că au fost instituite suplimentar 3.500 de locuri de carantină şi se lucrează în paralel la achiziţia de materiale de urgenţă, de aproximativ 3 săptămâni nemaigăsindu-se în farmacii nici măștile de protecție pentru gură și nas.

În țară, autoritățile își pun deja serios problema apariției unor eventuale cazuri de coronavirus. De exemplu, prefectul judeţului Constanţa, George Niculescu, a transmis că a avut o întâlnire cu autorităţile competente, fiind analizată situaţia privind existenţa unor probabile locuri pentru organizarea de spaţii de carantinare, cât şi cea a asigurării numărului de cadre medicale care să poată activa în zonele de frontieră.

La Galați, cinci persoane, trei bărbaţi şi două femei, venite din zonele cu coronavirus din Italia, se află, în prezent, în carantină, în spaţii special amenajate în acest sens, după cum a informat Direcţia de Sănătate Publică a județului Galați.

La Sibiu, aseară, un bărbat care a fost în Veneţia (Italia) și prezentând febră a fost transportat în condiţii speciale de la Aeroportul Internaţional din Sibiu, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din județ.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!