Consiliul pentru Dezbaterea Discriminării: interzicerea accesului în magazine fără mască de protecție nu este discriminare

Publicitate

Consiliul pentru Dezbaterea Discriminării a semnalat faptul că interzicerea accesului în anumite spații închise ca urmare a refuzului de a purta masca de protecție nu este o discriminare, chiar dacă persoanele respective au adeverință medicală, scrie Realitatea.Net.

Această decizie a fost luată de CNCD după ce un bărbat din Arad a făcut o reclamație după ce nu a fost lăsat să intre într-un magazin, chiar dacă a prezentat la intrare o adeverință medicală. După efectuarea cercetărilor s-a demonstrat că respectiva adeverință nu era eliberată de medicina muncii, așa cum prevede legea, ci de medicul de familie, scrie sursa citată.

În acest caz, Consiliul pentru Dezbaterea Discriminării a decis că regulile care se impun în această perioadă pandemică în spațiile închise și aglomerate trebuie respectate de absolut toată lumea, motiv pentru care nu se poate vorbi despre discriminări, conform Realitatea.Net.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!