Consiliul Județean Dâmbovița și Primăria Târgoviște, stand comun la Târgul de turism al României

Publicitate

Târgul de turism al României este unul dintre cele mai importante evenimente de gen ce are loc în perioada 20-23 februarie 2020 la București, la Romexpo, în pavilionul B2.

La această ediție a Târgului de Turism, județul Dâmbovița va fi reprezentat de Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Muzeal Curtea Domnească, și Primăria Târgoviște, în cadrul unui stand comun.

Obiectivul general al participării la acest târg îl constituie dezvoltarea şi consolidarea turismului, prin intermediul promovării la nivel național, a potențialului turistic cultural şi natural local.

La eveniment au fost prezenți: președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, vicepreședintele Alin Manole,  viceprimarul municipiului Târgoviște, Monica Ilie, managerul Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească”, Ovidiu Cîrstina, reprezentanți ai SC Carpatmontana Serv SA, care au intrat în dialog cu vizitatorii standului dâmbovițean.

Standul județului Dâmbovița a fost vizitat și de Nicolae Demetriade, președintele Asociației Naționale a Agențiilor de Turism, dar și de Răzvan Pîrjol, secretar de stat în Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, cu care președintele CJD, Alexandru Oprea, a avut discuții despre potențialul turistic al județului Dâmbovița.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a subliniat importanța participării la eveniment, ținând cont de potențialul cultural, istoric și turistic al județului: „Consiliul Județean Dâmbovița, alături de Primăria Târgoviște, continuă activitățile de promovare a județului și a municipiului și iată că avem și de această dată un stand comun. Suntem prezenți pentru că am considerat că este necesară o promovare susținută a obiectivelor noastre turistice – avem ce oferi celor care doresc să ne viziteze (…). Se vor vedea cu siguranță rezultatele acestor demersuri în creșterea numărului de turiști. Sunt semne bune în ceea ce privește infrastructura turistică, sunt investitori privați care construiesc hoteluri în municipiul Târgoviște. Capacitatea de cazare a orașului este acoperită, lunar, în proporție de până la 100%.”

Târgul de Turism al României rămâne unul dintre cele mai prestigioase evenimente, în cadrul căruia se promovează atât agențiile de turism din țară, cât și principalele puncte de atracție din fiecare județ. În cele patru zile de târg, vizitatorii care vor trece pe la stand vor primi materiale promoționale și vor afla informații despre destinațiile de vacanță din județul Dâmbovița, despre atracțiile turistice și posibilitățile de petrecere a timpului liber. Printre obiectivele promovate se numără facilitățile oferite de stațiunea turistică de interes național Padina-Peștera, Complexul Turistic de Natație Târgoviște, Centrul Vechi al orașului reședință de județ, Peștera Ialomiței, Sfinxul, Lacul Bolboci, dar și cele 16 muzee şi case memoriale din cadrul Complexului Național Muzeal Curtea Domnească din Târgoviște (Palatul Brâncovenesc de la Potlogi, Curtea Domnească din Târgoviște, Turnul Chindiei, Muzeul de Artă, Muzeul Evoluției Omului și Tehnologiei în Paleolitic etc).

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!