Consiliul Județean Dâmbovița intră în 2021 cu o organigramă nouă. După validare, mai multe posturi de șef de servicii vor fi scoase la concurs

Publicitate

În ședința Consiliului Județean de astăzi, la propunerea președintelui Corneliu Ștefan, a fost aprobată noua organigramă a forului administrativ dâmbovițean.

”Am spus-o de nenumărate ori, doresc să fie un aparat funcțional, de aceea am propus consilierilor județeni o structură suplă, o structură funcțională, o structură care să fie responsabilă pentru toate proiectele pe care le vom avea în cadrul Consiliului Județean Dâmbovița începând cu anul 2021”, a declarat Corneliu Ștefan.

Principalele modificări constau în faptul că din nouă directori generali au rămas doar patru, iar din 174 de funcții publice, președintele CJD a propus 161, ”bineînțeles ținând cont de fiecare om din Consiliul Județean și de fișa postului pe care o are fiecare coleg din aparatul propriu”, după cum a precizat șeful administrației județene.

Totodată, mai multe direcții au fost comasate sau au fost create compartimente noi.

Astfel, au rămas neschimbate Direcția de Urbanism și Direcția Economică. În schimb, a fost desființată Direcția de programe europene și o parte din Direcția Generală de infrastructură locală, dar a fost înființată Direcția de strategii, programe și investiții, care va cuprinde și Programul Județean de Dezvoltare Locală, un compartiment de accesare fonduri europene care – potrivit președintelui CJD – va fi pus la dispoziția nu numai a Consiliului Județean, ci a tuturor primăriilor din Dâmbovița.

A mai fost desființată Direcția Generală de infrastructură locală, una dintre cele mai ”stufoase” la Servicii și directori generali, directori adjuncți și alți directori.

A fost înființată Direcția tehnică, cu un Serviciu de drumuri județene și poduri, un Serviciu de utilități publice – aici intrând de la Direcția de urbanism partea de protecția mediului și gestiunea deșeurilor, dar și Biroul de autoritate județeană de transport.

”La Direcția de urbanism, amenajarea teritoriului și cadastru am creat un compartiment privind dezvoltarea montană, discutăm de mai mult de 30 de ani de stațiunea turistică Moroeni-Padina-Peștera dar până astăzi nimeni nu a răspuns tuturor problemelor din stațiunea turistică, de interes național în acest moment. Cred că era necesar acest compartiment în subordinea Consiliului Județean Dâmbovița, în care îmi doresc să vină arhitecți și să se ocupe numai de stațiunea turistică Moroeni-Padina-Peștera. În acest compartiment nu se vor ocupa cu altceva decât cu dezvoltarea stațiunii”, a mai explicat președintele CJD, Corneliu Ștefan.

Au fost unite Direcția de administrare a patrimoniului cu Direcția juridică și a fost creată Direcția juridică, contencios și administrarea patrimoniului.

După ce organigrama va fi validată de ANPP mai multe posturi de șef de servicii vor fi scoase la concurs.

Organigrama CJD nu a mai suferit modificări de zece ani.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!