Consiliile județene, excluse din Planul Național de Redresare și Reziliență. Apel al președintelui CJ Dâmbovița după ce zeci de proiecte sunt în pericol

Publicitate

Planul Național de Redresare și Reziliență, în ”corzile” președintelui Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, după ce șeful administrației județene a constatat nu numai că din Plan au fost scoase Consiliile județene, dar și că suma avansată anul trecut de guvernanți – 80 miliarde de euro – sumă care urma să revină României, este astăzi de doar 31 miliarde de euro, cu o sumă fabuloasă (49 miliarde de euro) mai mică.

”O gogoaşă electorală” este concluzia și caracterizarea făcută de președintele CJ Dâmbovița pentru Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, mai ales că, deși a făcut parte din Guvernul Orban, ca ministru de Finanțe, actualul premier de astăzi, Florin Cîțu, se delimitează de fostul guvern din care a făcut parte…

”Cei mai afectaţi suntem noi, românii. Ei se ceartă la Bucureşti şi noi astăzi nu avem axă de finanţare pentru a depune proiecte, noi astăzi nu avem proiecte finanţate pe bani europeni, noi, cei care conducem autorităţile locale nu avem un partener de dialog aşa cum ne dorim şi cum ar trebui să fie Guvernul. Legat de PNRR, numai în judeţul Dâmboviţa, împreună cu toţi primarii din judeţ, pentru că noi nu facem administraţie pe culori politice, aşa suntem noi cei din PSD, şi am demonstrat acest lucru chiar şi la buget, numai CJD a depus 37 de fişe de proiect, iar la nivel de judeţ avem peste 260 de fişe de proiecte depuse pentru acest PNRR.

Fac un apel în primul rând către primul ministru Cîţu, dar şi către ministrul Fondurilor Europene şi nu în ultimul rând către liderii coaliţiei să se uite mai atent asupra acestui Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi să nu mai excludă consiliile judeţene din acest plan. Astăzi, la propunerea domnului Ghinea, consiliile judeţene sunt excluse, nu sunt eligibile pe acest PNRR, dar dacă dânsul nu ştie, de la nivelul funcţiei de ministru pe care o are, vreau să-i aduc aminte că spitalele judeţene sunt în subordinea consiliilor judeţene şi avem axe de sănătate pe PNRR şi nu putem să accesăm bani europeni pentru extinderea spitalelor sau pentru spitale noi, drumurile judeţene sau drumurile interregionale care fac legătura între două judeţe, eligibile pe acest PNRR, sunt în subordinea consiliilor judeţene.

Domnul Ghinea a scos consiliile judeţene din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Nu în ultimul rând proiectele mari de infrastructură şi proiectele pe axa de mediu se pot finanţa doar prin consiliile judeţene din România. Fac un apel la domnul Ghinea şi la domnul prim ministru să reintroducă consiliile judeţene în acest Plan Naţional de Redresare şi Rezilienţă”, a declarat Corneliu Ștefan, citat de Dambovita24.ro.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!