Consilier prezidențial: Un medic care nu dorește să se vaccineze nu are ce căuta în această meserie

Publicitate

Diana Păun, consilier prezidențial, a vorbit în contextul în care situația medicilor devine din ce în ce mai constrânsă de certificatul verde. Foarte mulți medici s-au arătat nemulțumiți că sunt, cu alte cuvinte, obligați să se vaccineze. Aceasta a spus că un medic care nu se vaccinează nu are ce căuta în sistem, pentru că dovedește că nu are încredere în sistemul de sănătate.

“Nu poţi să practici această meserie nobilă fără să crezi cu tărie în puterea, în beneficiul pe care îl aduce ştiinţa şi tot ce ţine de cercetarea ştiinţifică. Eu sunt absolut convinsă că vaccinul este singura noastră şansă de a ieşi din pandemie. Dacă există vreun medic care nu are această convingere, nu este colegul meu. Eu nu pot crede că există medici – bineînţeles, nu vorbesc de cei care au contraindicaţii clare şi care nu pot să se vaccineze din motive medicale justificate şi argumentate – dar un medic care nu numai că nu doreşte să se vaccineze, dar îi îndeamnă pe alţii să nu o facă, din punctul meu de vedere, nu este medic şi nu are ce căuta în această meserie”, a spus Păun, în cadrul dezbaterii “Valul 4: impact, ameninţări, soluţii”, a declarat Diana Păun, potrivit Argerpres.ro.

Aceasta face comparație și cu alte state europene, precum Germania sau Danemarca, care au o rată de vaccinare foarte bună, după ce au impus anumite restricții. În România vaccinarea nu a crescut atât de mult în rândul populație, însă la noi măsurile sunt abia la început.

“Această situaţie o să conducă la menţinerea presiunii pe componenta ATI. Vedem câte probleme există, cel puţin la nivelul Bucureştiului, unde, practic, la acest moment, nu mai sunt paturi ATI. Vedem cum pacienţii care se îmbolnăvesc ajung în UPU, rămân în UPU o perioadă destul de îndelungată şi nu pot beneficia de serviciile colegilor din ATI”, a spus Diana Păun, potrivit Agerpres.ro.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!