Consilier local USR PLUS amenințat verbal și fizic după ce a denunțat depozite și arderi ilegale de gunoaie în Vlădeni!

Publicitate

Un consilier local din comuna Vlădeni, Andrei Sergiu Joița, a fost amenințat în repetate rânduri, atât verbal cât și fizic, de mai multe persoane de pe raza localității sale, după ce a denunțat existența unor depozite ilegale de gunoi, precum și arderea acestor deșeuri.

În urma amenințărilor primite a depus plângere penală, vorbind despre situația existentă inclusiv într-un mesaj pe pagina sa personală de Facebook, acolo unde a expus întreaga situație, trăgând în același timp un semnal de alarmă asupra comportamentului consătenilor săi.

“O să fiu atent să nu mă trezesc înjunghiat, încercând să fac un bine pentru comunitate și așteptând ca instituțiile statului român să facă dreptate!
Frații O. , V. și C. , cunoscuți în Vlădeni drept “Focșanii”, doi indivizi cu comportamente de interlopi care terorizează cetățenii comunei de ani buni cu fumul rezultat în urma arderii resturilor de la mașini dezmembrate, care nu vor să-și găsească alte surse de venit, devin pericol social pentru cei care le sesizează infracțiunile la Garda de Mediu!
V. O. m-a amenințat în data de 7.05.2021, în prezența a 7-8 persoane, vizavi de școala Stan Ștefan Vlădeni, și deja i-am făcut plângere penală pentru amenințare, conform art. 206 din Codul Penal.
Mi-a spus cam așa: “dacă-ți dau doi pumni, te las lat aici! Ce dacă mă bagi în pușcărie, că am mai făcut eu pușcărie! Las’ că te prind eu singur pe câmp și-ți rup picioarele!”
Acesta mai are și o condamnare la 2 ani cu suspendare, iar pedeapsa pentru amenințare este între 3 luni și un an de pușcărie, sau amendă. Dacă justiția își face treaba și îi dă chiar și pedeapsa minimă de 3 luni, la aceasta i se adaugă și primii 2 ani cu suspendare și ia direct cu executare.
C. O. , a procedat dincolo de amenințarea verbală și a încercat să mă lovească cu pumnul, în data de 17.05.2021, în prezența a 10-12 persoane, tot vizavi de școala Stan Ștefan Vlădeni. M-am ferit. Am vrut să evit scandalul fizic, dorind să rezolv aceste situații doar apelând la instituțiile statului. O să-i fac plângere penală pentru amenințare și pentru tulburarea ordinii și liniștii publice, conform art. 206 și art. 371 din Codul Penal.
C. O. m-a întrebat printre altele: “ce se întâmplă dacă n-o să mai fii în viață peste 4 ani?”, iar când am apelat la 112, a venit să-i spună domnului polițist că el n-a făcut nimic, ba chiar i-a spus că eu l-am lovit cu piatra și cu bordura! Își ridicase și pantalonii să-i arate polițistului imaginara vânătaie. Ca să vedeți ce școală au!
Sper ca justiția să-și facă treaba și aceștia să nu primească doar o amendă. Mă simt amenințat, mai ales că am înțeles că aceștia poartă cuțit asupra lor și toți consătenii le cunosc antecedentele! Într-o țară civilizată, erau de mult arestați preventiv până la soluționarea procesului, pentru că reprezintă o amenințare la integritatea fizică a unei persoane. Nu se poate ca acești indivizi să umble liberi și să creadă că pot amenința, lovi, arde deșeuri toxice, fără să pățească nimic!
De atâta timp pentru ei nu există lege, și sper ca într-un final să plătească pentru faptele lor!” a scris consilierul local USR Plus.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!