Conferință și lansare de carte pe tema evoluției mercenarilor de pe vremea fanarioților!

Publicitate

Conferință și lansare de carte pe tema evoluției mercenarilor de acum două secole. Gazda, Muzeul de Istorie din Târgoviște, a pregătit și momente inedite.

Consiliul Județean Dâmbovița, prin Complexul Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște, organizează joi, 8 septembrie, la Muzeul de Istorie din Târgoviște, ora 16:00, două conferințe cu tema evoluției mercenarilor de acum două secole.

Conf.univ.dr.habil. Claudiu Ion Neagoe, de la Universitatea din Pitești va conferenția pe tema „Mercenari de origine balcanică în slujba domnilor fanarioţi: arnăuţii”, iar Cătălin Drăghici (profesor de istorie, președintele Asociației Historia Rinascita) va ține o prelegere cu titlul „Despre veşmintele şi armele arnăuţilor domneşti şi boiereşti din epoca fanariotă”.

Conferințele vor fi urmate de lansarea volumului „Arnăuții în Țările Române (secolele XVIII – XIX, studiu istoric)”, apărută în acest an, la Editura Mega, Cluj-Napoca, autor Claudiu Ion Neagoe.

Cei doi invitați vor deschide la Târgoviște seria conferințelor itinerante despre istoricul prezenței arnăuților în spațiul românesc, precum și despre specificul echipamentelor purtate de aceștia cu mai bine de două secole în urmă.

În mod inedit, la conferințe vor fi prezentate mai multe echipamente de epocă, reconstituite cu minuțiozitate, alături de câteva piese vestimentare și arme din patrimoniul Complexului Național Muzeal „Curtea Domnească” Târgoviște.

Accesul publicului este liber.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!