Conducere Spitalului Județean de Urgență Târgoviște cere scuze public față de pacientul de 86 de ani care a fost consultat cu întârziere de medicul neurolog aflat de gardă

Publicitate

Pe rețelele de socializare și în presă a fost mediatizat cazul femeii din Târgoviște care a ajuns cu tatăl său la urgențe, la Spitalul Județean de Urgență din municipiu, dar și care, în același timp, în întâmpinat nepăsare din partea medicului neurolog aflat de gardă.

Potrivit femeii, aceasta a transmis într-un mesaj, postat pe o rețea de socializare, că doctorul aflat de gardă nu a răspuns la telefon în momentul când a fost sunat în prezența sa, dar nici nu coborât să vadă pacienții sau să vorbească cu aparținătorii acestora. În același mesaj, femeia a mai precizat că medicul “ori doarme, ori așteaptă să iasă din gardă”.

După toate cele întâmplate, în noaptea de joi spre vineri, conducerea Spitalului Județean de Urgență Târgoviște a reacționat rapid, transmițând că cere scuze public pacientului consultat cu întârziere de medicul neurolog aflat în gardă.

“Am aflat cu surprindere de un caz nedorit, care s-a petrecut în noaptea de 14 spre 15 septembrie a.c., în Unitatea de Primiri Urgențe a Spitalului Județean din Târgoviște. Un pacient în vârstă de 86 de ani, care acuza dureri de cap și amețeli, a fost consultat cu întârziere, din păcate, de către medicul neurolog aflat de gardă în acea noapte.

În urma nemulțumirilor familiei pacientului, am declanșat o anchetă internă și am analizat atent toate amănuntele acestui caz, urmând să dispunem măsurile legale.

Din verificările făcute, am aflat că pacientul a fost investigat de către medicul urgentist din cadrul UPU, iar ulterior i s-a efectuat un examen de computer tomograf cerebral, în urma căruia s-a constatat că nu suferise un accident vascular cerebral. Medicii urgentiști l-au evaluat, monitorizat și investigat amănunțit, pacientul fiind monitorizat continuu.

Medicul neurolog care asigura permanența în acea gardă și-a motivat lipsa din UPU din cauza unor cazuri aflate pe secție. Considerăm însă că acesta ar fi trebuit să se îngrijească de ambele situații și să acorde atenție, investigațiile necesare și tratamentul adecvat fiecărui caz în parte.

Domnul doctor regretă întârzierea în acordarea consultației pacientului, motiv pentru care își cere scuze public atât dumnealui cât și familiei sale.

În acest moment, pacientul este stabil, cu evoluție favorabilă și primește în continuare îngrijirile necesare, în Secția Neurologie.

Conducerea Spitalului Județean Târgoviște îi roagă pe toți medicii să facă eforturile necesare pentru a-i trata pe oamenii suferinzi atât cu medicamentele de care au nevoie, dar mai ales cu o vorbă bună și multă empatie.

De asemenea, ne dorim ca pacienții să știe că volumul de muncă pe Secția Neurologie este foarte mare, mai cu seamă că des, aici, ne vin pacienți și din județul Prahova, din cauză că la Spitalul Județean din Ploiești NU există medici de gardă pe Secția Neurologie.

Încă o dată, ne cerem scuze pentru problemele apărute, încercăm să fim mai buni cu fiecare zi și vă rugăm să facem eforturi comune pentru binele tuturor”, se arată într-un comunicat al Spitalului Județean de Urgență din Târgoviște.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!