Concurență mare pentru locurile de rezerviști voluntari în Armată după triplarea soldei! Cât câștigă un rezervist

3
Publicitate

După ce Ministerul Apărării a triplat soldele pentru rezerviști, au ajuns să fie peste trei candidați pe un post liber. Acest lucru se întâmplă după ani de zile în care cu greu reprezentanții Ministerului Apărării reușeau să atragă doritori pentru înscriere, însă noutatea nu poate să fie decât de bun augur.

Ministrul Apărării Vasile Dîncu a declarat că acum, în urma majorării, un rezervist poate câştiga circa 3.000 de lei în perioada în care face instrucție, fiind modificată legea care prevedea indemnizaţii mai mici. De asemenea, ministrul a declarat că există şi un alt tip de voluntariat, pentru cei cu vârste între 18 şi 35 de ani care vor să facă stagiul militar voluntar:

“Avem două sisteme de voluntariat – este, credem, una din soluţiile viitoare pentru resursa activă din zona rezervei umane pentru apărarea României. Unul este cel de rezerviști voluntari, aceștia fac un stagiu de pregătire în jur de trei sau patru luni de zile şi apoi primesc o indemnizație, de exemplu, pentru perioada când sunt la instruire; înainte, prin prima lege – noi am modificat această lege acum –, era destul de mică, undeva în jur de 1.500 de lei era aceasta”, a declarat Vasile Dîncu, conform observatornews.ro.

Ministrul Apărării a menționat, de asemenea, că această schimbare vine pe fondul creșterii indemnizației, având în vedere că în acest moment beneficiile unui rezervist sunt mult mai multe. Suma pe care o poate primi ajunge undeva pe la 3.000 lei, cu toate sporurile aferente. Doar dacă stau acasă pot obține 1.500 de lei, mai spune ministrul.

România are aproximativ 70.000 de militari activi, dar numai 60.000 în rezervă, cifră considerată insuficientă pentru o capacitate robustă de răspuns militar, în caz de agresiune armată, scrie observatornews.ro.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!