Concert de colinde transilvane la Târgoviște. În premieră în oraș, artistul Ioan Bocșa

Publicitate

Încă o bucurie culturală și de suflet oferită dâmbovițenilor pe final de an pandemic de Consiliul Județean Dâmbovița, prin Centrul Județean de Cultură!

Vineri, 17 decembrie 2021, începând cu ora 18:00, la Clubul Studenților, are loc un eveniment special desfășurat în preajma Sărbătorilor de iarnă: „Cântece rituale și colinde din Transilvania”.

Într-o premieră pe o scenă din municipiul Târgoviște, concertul extraordinar îl va avea ca protagonist pe îndrăgitul interpret de folclor Ioan Bocșa.

Alături de acesta, într-o punere în scenă inedită, se vor afla Ansamblul de muzică tradițională românească „Icoane” al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca, care a fost înfiinţat în anul 1995 (un grup vocal alcătuit din fete, băieţi, grup mixt şi interpreţi individuali), și Grupul instrumental Trio Transilvan. Prin glas și instrumente, spectacolul își dorește aducerea în inima Țării Românești a muzicii ţărăneşti transilvănene, şi reconstituirea unei atmosfere proprii satului românesc de acum câteva sute de ani.

Spectacolul se va desfășura în conformitate cu măsurile legale pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de SARS-CoV-2.

Accesul publicului se face pe baza invitației ce poate fi ridicată de la sediul Centrului Județean de Cultură Dâmbovița, începând din data de 13 decembrie.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!