Comuna Gura Foii, declarată zonă roșie. Din 14 septembrie, școala va începe aici în sistem online

Publicitate

Ministerul Sănătății a publicat, luni, harta cu scenariile INSP pentru începerea școlii pe 14 septembrie. În baza acestei analize epidemiologice, școlile vor decide în care din cele trei scenarii vor propune să se desfășoare cursurile.

În total, există 43 de localități în scenariul roșu (ore exclusiv online), 410 în galben (online și fizic la școală, prin rotație) și 2 728 în verde (elevii vin fizic la școală).

Criteriul epidemiologic în baza căruia unitățile de învățământ vor urma unul dintre cele trei scenarii este rata incidenței cumulate (numărul total de cazuri noi din ultimele 14 zile la 1 000 de locuitori).

Până acum, în județul Dâmbovița, singurele comune declarate zone roșii au fost Gura Foii și Moțăieni.

Cum au fost confirmate 8 cazuri, în comuna Gura Foii, din 14 septembrie, școala și grădinițele vor rămâne închise pentru o anumită perioadă de timp. În condițiile existente, cursurile vor fi reluate online, așa cum a fost și înainte de vacanță.

“Nu este un motiv de panică această rată care pare mare este calculată la numărul de locuitori din comună, iar noi avem 2 300 de oameni. Școala și cele două grădinițe vor reîncepe cursurile fizic atunci când numărul de cazuri va permite scenariul verde sau galben. Suntem pregătiți pentru orice situație și important este să rămânem sănătoși și în siguranță cu toții”, a declarat Radu Georgescu, primarul comunei Gura Foii, pentru cronica-gaestiului.ro.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!