Comuna Aninoasa, în continuă transformare!

Publicitate

În ultimii patru ani, comuna Aninoasa s-a dezvoltat pe mai multe planuri, iar investițiile și proiectele administrației conduse de primarul Vlăduț Niculae au fost menite sau sunt menite să îmbunătățească viața locuitorilor și să schimbe comuna în bine.

Iată proiectele aflate în implementare sau finalizate în comuna Aninoasa:

Prin Programul Județean de Dezvoltare Locală al Consiliului Județean Dâmbovița:

 Modernizare străzi în satul Săteni. Valoare totală 1.100.000 de lei, 400.000 lei contribuția Consiliului Județean Dâmbovița.

 Modernizare străzi de interes local în comuna Aninoasa.Valoare totală 3.200.000 lei, 1.435.000 lei fiind asigurați de CJ Dâmbovița.

 Amenajare loc de joacă Grădinița Săteni. Valoare totală 145.000 lei, 63.000 lei fiind cofinanțarea CJ Dâmbovița.

 Amenajare spații de recreere și loc de joacă în satul Săteni. Valoare totală proiect 2.350.000 lei, 1.000.000 lei sunt asigurați de CJ Dâmbovița.

Prin Programul național „Anghel Saligny”

 Extindere și reabilitare rețea canalizare în satele Aninoasa, Săteni și Viforâta: 4.250.000 de lei.

 Modernizare drumuri de interes local în comuna Aninoasa: 8.650.000 lei.

Înființarea și extinderea rețelelor de alimentare cu apă și canalizare: 7.420.000 de lei. Au fost prevăzute: 1 stație de pompare a apei uzate; 2.841 m conducte de aducțiune; 1.438 m noi de rețea de canalizare; 66 racorduri noi de canalizare.

Prin PNRR, pentru Școala Gimnazială Aninoasa, CJD are asigurată suma de 1.160.000 de lei, bani din care vor fi achiziționate: table interactive; laptopuri sau sisteme all-in-one; sisteme de sunet; camere videoconferință; imprimante multifuncționale; mobilier și bănci pentru elevi și preșcolari;  mobilier specific, materiale didactice, echipamente digitale pentru laboratorul multidisciplinar de științe, cabinetul de asistență psihopedagogică și sala de sport.

Tot prin PNRR, CJD va achiziționa un microbuz școlar electric, de 240.000 euro, destinat elevilor navetiști din comună.

Tot prin intermediul CJD și tot cu finanțare prin PNRR, Biblioteca „Constantin Manolescu” va fi transformată într-un hub de dezvoltare a competențelor digitale.

Proiectele în curs de execuție, cu finanțare aprobată sau în curs de elaborare documentații:

 Eficientizarea sistemului de iluminat public stradal prin achiziționarea și montarea de sisteme fotovoltaice. Valoare: 100.000 de lei.

 Proiect privind construirea unui număr de 32 de stații de încărcare pentru mașini electrice. Prin Administrația Fondului pentru Mediu este asigurată suma de 960.000 lei, la care se adaugă, din bugetul local, 114.000 lei.

 Proiect privind creșterea eficienței energetice a sistemului de iluminat public în comună. Prin Administrația Fondului pentru Mediu este asigurată suma de 1.176.660 lei, la care se adaugă, din bugetul local, 59.000 lei.

 Proiect privind creșterea eficienței energetice a Grădiniței Săteni. Fază elaborare Proiect Tehnic;

 Proiect privind creșterea eficienței energetice a Dispensarului Viforâta. Fază elaborare Proiect Tehnic;

Prin Compania Națională de Investiții:

 Construire sistem de scurgere a apelor pluviale în Săteni (străzile Popa Marin, Căminului, Morii, Cerchez) și în satul Aninoasa (strada Fântâna Păcii și  zid de sprijin pe strada Matei Basarab). Valoare: 3.893.752 lei;

 Reabilitare și dotare ”Școala Veche Viforâta” – Compania Națională de Investiții. Valoare: 1.620.829 lei;

 Construire Sală de sport la Școala Gimnazială Aninoasa.

 Amenajare zonă centrală – loc de joacă în satul Aninoasa. Identificare sursă finanțare.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!