Compania TAROM dă afară 600 de oameni! Ministrul Transporturilor: “Aici avem un șef la nouă angajați”

Publicitate

Dramatism total la TAROM! Compania își va reduce numărul angajaților cu aproximativ 600 de persoane, fiind prevăzută acordarea de salarii compensatorii, a precizat Lucian Bode, ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, conform Mediafax.

“Am adoptat măsuri de sprijin financiar pentru redresarea companiei TAROM. (…) TAROM a intrat în această criză sanitară într-o situaţie proastă, mai rău de atât nu se putea. Ştiţi foarte bine că întreg sectorul aerian este grav afectat, au scăzut încasările cu peste 90-95%, dar preocuparea noastră a fost să sprijinim, aşa cum au făcut şi alte state, evident să sprijinim operatorul naţional TAROM cu acel ajutor de salvare care a fost accesat, cu acel ajutor de restructurare, cu acel ajutor pentru compensarea pierderilor COVID. Sigur că noi am solicitat o sumă, am notificat Comisia Europeană şi am primit aprobare pentru sumele pe care le cunoaşteţi. În continuare preocuparea noastră este să ducem la bun sfârşit planul de restructurare a companiei pe toate palierele, inclusiv cel legat de resurse umane. Am început acest demers”, a dat asigurări Lucian Bode.

De asemenea, peste 100 de angajați TAROM au plecat voluntar, iar perioada în care oamenii pot opt pentru o astfel de retragere a fost extinsă, a transmis, marți, ministrul Transporturilor Lucian bode, care a făcut bilanțul unui an de guvernare.

Sunt deja peste 100 de angajaţi ai companiei TAROM care au accesat varianta de plecări voluntare. Am extins perioada în care pot să opteze pentru acest demers. Vom finaliza această etapă de restructurare de personal în paralel cu reorganizarea activităţii agenţiilor externe şi interne, în paralel cu renegocierea tuturor contractelor pe care noi le avem acolo pe combustibil şi, foarte important, cel mai important cred eu, faptul că avem o flotă diversificată şi nu avem o flotă uniformă ne duce la costuri mult mai mari decât într-o companie care are o flotă uniformă.

Acesta este obiectivul nostru: compania TAROM va merge înainte, compania TAROM este sprijinită de Guvern, aşa cum este sprijinită şi compania românească Blue Air. Cum spuneam, reducerea numărului de personal – în proiectul aprobat de Consiliul de Administraţie erau vizate aproximativ 600 de persoane care vor primi salarii compensatorii între 6 şi 8 salarii medii. Sigur, înainte vom vedea ce se întâmplă cu plecările voluntare şi câţi vor opta pentru plecările voluntare. Din păcate, la TAROM avem un şef la nouă angajaţi. Sunt 192 de şefi”, a mai precizat șeful de Ministerul Transporturilor.

Alte acțiuni care țin de restructurarea operatorului aerian național sunt reorganizarea agențiilor la rutele neprofitabile, precum și renegocierea contractelor, cum ar fi cel pentru combustibili, a precizat ministrul Transporturilor. Lucian Bode spune că TAROM are problem și din cauză că are o flotă diversificată, format din 9 aeronave ATR, 4 airbus și 10 Boeing și nu una utilitară.

În context, ministrul a anunțat că TAROM va încasa 32 de milioane de dolari pe 9 aeronave ATR vechi care au fost înlocuite.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!