Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița, la ora bilanțului

Publicitate

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dâmbovița (CJSU), la ora evaluării pentru anul 2020, probabil cel mai dificil din istoria recentă la nivel mondial.

În aceste condiții deosebit de dificile, activitatea CJSU Dâmbovița s-a concentrat pe prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei cu virusul SARS-CoV-2, reușindu-se o bună comunicare între ISUJ Dâmbovița și CJSU, prin intermediul Secretariatului Tehnic Permanent, dar și transmiterea operativă a informațiilor.

Şedinţele CJSU Dâmbovița s-au desfăşurat până la data de 24 martie 2020 la sediul Instituţiei Prefectului, iar după această dată, în contextul pandemiei de COVID-19, materialele au fost prezentate pe grupul “CJSU” constituit pe aplicaţia WhatsApp, iar proiectele de hotărâri ale CJSU Dâmboviţa, după dezbatere şi prezentarea amendamentelor de către membrii CJSU, au fost adoptate în considerarea procedurii aprobării tacite în cadrul grupului mai sus menţionat.

Pe parcursul anului trecut, CJSU Dâmboviţa a adoptat 134 de hotarâri, 128 de hotărâri în contextul combaterii efectelor pandemiei de COVID-19 şi 6 hotărâri în contextul situaţiilor de urgenţă sau al evenimentelor produse în unităţile administrativ-teritoriale din județ.

Prin grija ISUJ Dâmbovița, care are în organigramă și Secretariatul Tehnic Permanent al CJSU Dâmbovița, s-au realizat activitățile de transmitere, către toți membrii şi unitățile administrativ teritoriale, a hotărârilor adoptate sau a proceselor-verbale ale ședințelor respective. Totodată, ISUJ Dâmbovița a asigurat informarea Departamentului pentru Situații de Urgență și a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență despre fiecare situație în care a fost convocat CJSU, împreună cu măsurile stabilite.

Din cauza contextului general dificil, a regulilor igienico-sanitare şi de distanţare socială impuse pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2, s-au desfășurat doar două exerciții de cooperare la nivel județean, astfel: sub formă de exercițiu combinat (pe fluxul informațional și cu forțe în teren) – Testarea Planului de urgență externă al obiectivului SEVESO: Depozitul de Înmagazinare Gaze Naturale Bilciurești; sub formă de exercițiu de conducere (numai pe fluxul informațional) – Testarea Planului de urgență externă al obiectivului SEVESO:  SC OȚELINOX SA Târgoviște.

Inspectoratul județean a decis executarea celor două exerciții și datorită cerințelor legale care stipulează că este obligatorie testarea planurilor de urgență cel puțin o dată la trei ani, iar în 2020 era îndeplinită această cerință legală.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!