Comisia Europeană a autorizat și vaccinul anti COVID-19 produs de Moderna. Diferențele dintre cele două tipuri de vaccinuri

Publicitate

Comisia Europeană a autorizat astăzi cel de-al doilea vaccin împotriva COVID-19, dezvoltat de compania Moderna din Statele Unite ale Americii.

Această autorizație urmează o recomandare științifică bazată pe o evaluare amănunțită a siguranței, eficacității și calității vaccinului de către Agenția Europeană a Medicamentului (EMA) și este aprobată de statele membre, arată Comitetul Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Moderna, cu care Comisia Europeană a semnat un contract la 25 noiembrie 2020, va furniza cantitatea totală de 160 de milioane de doze între primul și al treilea trimestru al anului 2021. Acestea se vor adăuga celor 300 de milioane de doze de vaccin distribuite de BioNTech/Pfizer, primul vaccin care a fost autorizat în UE la 21 decembrie 2020.

Diferențele dintre cele două vaccinuri sunt următoarele: vaccinul Moderna este autorizat pentru imunizarea persoanelor peste 18 ani, în timp ce vaccinul Pfizer/BioNTech este autorizat peste 16 ani.

Vaccinul produs de Moderna se administrează în două doze injectabile în braț la distanță de 28 de zile, în timp ce vaccinul Pfizer/BioNTech – la 21 de zile.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!