Comisarii Gărzii de Mediu taie în carne vie în Dâmbovița! Au confiscat un nou autovehicul

Publicitate

O persoană  care a vrut să arunce deșeuri în spațiul public a fost amendată cu suma de 30 000 de lei, iar autoutilitara folosită a fost confiscată de Garda de Mediu –Comisariatul Județean Dâmbovița.

Incidentul a avut loc, vineri, în comuna Moroeni, după ce comisarii Gărzii de Mediu s-au deplasat pe un teren și au constatat că persoana ce transporat deșeuri nu respecta legislația privind transportul deșeurilor.

“În data de 21.05.2021, urmare a sesizarii telefonice a unui echipaj al IPJ Dâmbovița, Postul de Politie Moroeni, cu privire la oprirea în trafic pe ruta Sinaia – Fieni a unei autoutilitare ce transporta deșeuri în amestec (materiale plastice, textile, saci și găleți cu moloz, resturi rigips, gresie faianță spartă, resturi lemn) echipa de permanență a Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Dâmbovița, s-a deplasat în teren unde au constatat faptul că persoana ce transporta deșeuri nu a respectat legislația privind transportul deșeurilor. Aceasta a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 30000 lei și s-a dispus ca măsură complementară confiscarea autovehiculului.

Transportul deșeurilor se face numai cu respectarea prevederilor H.G nr.1061/2008, în sensul că, transportul deșeurilor trebuie să fie însoțit de formulare de transport cu regim special și deșeurile să fie transportate numai către operatori autorizați pentru eliminarea/valorificarea acestora.  Acțiunile vor continua!”, se arată într-un comunicat al Gărzii de Mediu.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!