Colectare selectivă și reciclare a gunoiului, de la 1 martie. Apelul președintelui CJD către dâmbovițeni

Publicitate

De la 1 martie, Dâmbovița se va număra printre foarte puținele județe din țară în care gunoiul va fi colectat selectiv, transportat și depozitat conform cerințelor de mediu actuale.

Sâmbătă, la Târgoviște, a fost prezentată flota de mașini ale partenerului SC Supercom SRL, firma care se ocupă de salubritatea județului.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Corneliu Ștefan, a prezentat pe larg proiectele actuale și cele ce se vor derula pe infrastructura de salubritate a județului, eforturile pe acest domeniu fiind initiate în urmă cu 17 ani, din fericire, în sfârșit la mai puțin de 10 zile de a fi concretizate.

Valoarea acestui proiect este de peste 350 milioane lei, efortul investițional al partenerului CJD, și anume SC Supercom SA se concretizează într-o flotă de 120 de mașini și autospeciale destinate îndeplinirii obligațiilor asumate, colectării și transportului separat al deșeurilor începând cu data de 1 martie 2022.

Un alt proiect, ce va fi realizat pe fonduri europene, vizează construirea, la Șotânga, a unei stații de tratare mecano-biologică a deșeurilor.

”Implementarea acestor proiecte reprezintă pentru mine personal și pentru toți primarii și pentru toți dâmbovițenii o provocare. Asigurând infrastructura trebuie doar să vrem să colectăm selectiv. Fiecare dintre noi are obligația și datoria de a se implica în acest proces. Colectarea separată a deșeurilor este o operațiune care va aduce beneficii colectivităților și mediului. Este important de astăzi să conștientizăm că cel mai mic gest contează, că trebuie să ne unim forțele și să provocăm un impact pozitiv, să ne asigurăm că noi și copiii noștri vom trăi într-un mediu sănătos. Fără dumneavoastră, fără dâmbovițeni, nu vom câștiga războiul cu deșeurile. Vreau să adresez rugămintea dâmbovițenilor să ne sprijine în efortul de atingere a țintelor de reciclare. Aceasta presupune să depozităm deșeurile pe fracții distincte”, a transmis sâmbătă președintele CJD, Corneliu Ștefan.

Șeful administrației județene a reluat astăzi apelul către fiecare dâmbovițean: ”Să nu amesteci plasticul cu hârtia și metalul cu sticla nu este o treabă prea complicată!

Cum, la fel de ușor, ar trebui să nu mai confundăm strada, pădurea, muntele și râurile sau lacurile cu propriul coș de gunoi.

Avem la dispoziție tot ce ne trebuie pentru a colecta selectiv în județul #Dâmbovița!

Mai trebuie să și vrem să facem acest lucru!

Avem de pus în balanță: respect pentru lumea în care trăim sau străzi, ape și păduri sufocate de deșeuri! Nu cred că asta vrem să lăsăm moștenire copiilor noștri”, încercând să sublinieze importanța pe care fiecare dintre noi o are în cadrul acestei ”provocări”, colectarea selectivă și, într-un final, reciclarea.

Vă reamintim colectarea selectivă impune ca punctele de precolectare să fie dotate cu recipienți pe culori: galben pentru deșeurile de plastic și metal, albastru pentru deșeurile de hârtie, sticla în recipienți de tip clopot și deșeurile menajere (fracția umedă) în containerele negre.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!