Cofetăria din Târgoviște cu mai multe persoane confirmate cu infecția COVID-19, închisă temporar. Reacția conducerii

Publicitate

Cofetăria Happy Day din orașul Târgoviște s-a închis temporar, după ce 15 angajați ai acesteia au fost confirmați cu coronavirus

Astăzi, conducerea cofetăriei a lămurit situația delicată transmițând pe pagina de Facebook următorul mesaj:

“În vederea clarificării stării de fapt reale privind infectarea cu gripa COVID-19 a unei părți din personalul laboratoarele noastre, facem următoarele precizari:

Sursa îmbolnăvirilor este participarea a trei angajate, în timpul liber, la o manifestație publică neconformă normelor legale privind prevenirea răspândirii virusului. Nu știm câte zile au fost la serviciu infectate întrucât nu prezentau absolut niciun simptom, însă facem precizarea că au anunțat autoritățile în vederea testării după 12 zile de concediu medical și după alte două zile au anunțat și conducerea firmei că au fost depistate pozitiv.

Duminică 28 iunie, când am aflat vestea , am în întrerupt concediul, ne-am întors în localitate și am făcut demersuri telefonice insistente în  vederea testării întregului personal la o prestigioasă firmă calificată în acest sens.

Testarea s-a făcut în doua tranșe – luni și marți– iar rezultatele au venit corespunzător, în două zile consecutive, marți și miercuri.
Marți, 30 iunie, după aflarea primelor rezultate, am decis închiderea de îndată a unității.

Este important de știut că absolut tot personalul depistat pozitiv era asimptomatic – nu prezenta nici cea mai mică urmă de îmbolnăvire – fapt pentru care, doar ideea de protecție a clienților și angajaților noștri, ne-a determinat să declanșăm această investigare din proprie inițiativă.

Miercuri, 1 iulie, laboratoarele și mașinile de transport au fost nebulizate ( dezinfectate ) de către o firmă profesională, însă acestea vor rămâne închise pentru o perioadă de 14 zile, așa cum prevede cadrul legal.

Îndemnăm pe absolut toată lumea să respecte normele legale de prevenire recomandate de autorității în vederea protejării celor din jur și a neexpunerii altor persoane la consecințe medicale, financiare sau de altă natură, indiferent care sunt urmările în plan personal.

Responsabilitatea socială este esențială în aceste vremuri, mai mult decât oricând!”

Pe de altă parte, miercuri, Direcția de Sănătate Publică Dâmbovița a oferit un comunicat din care reies infecțiile angajaților.

“Referitor la evenimentul epidemiologic înregistrat la un laborator de cofetărie din oraşul Târgovişte, facem următoarele precizări:

La iniţiativa conducerii respectivului laborator de cofetărie, în data de 29 iunie 2020 a fost demarată acţiunea de testare profilactică a 47 de salariaţi, din care 13 sunt cazuri pozitive, asimptomatice. Acţiunea de testare profilactică a fost determinată de cele 2 cazuri index, simptomatice, apărute în cadrul societăţii în zilele de 24 şi 25 iunie 2020.

Ancheta epidemiologică demarată de către Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a identificat până la acest moment, un număr de 68 de contacţi direcţi.

Au fost instituite următoarele măsuri:
-internarea persoanelor pozitive la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte;
-izolarea la domiciliu a tuturor contacţilor direcţi şi a membrilor de familie pentru o perioadă de 14 zile;
-monitorizarea stării de sănătate a persoanelor plasate în izolare la domiciliu, prin intermediul medicilor de familie;
-în cazul apariţiei simptomatologiei specifice SARS-CoV-2, vor solicita Serviciul Judeţean de Ambulanţă Dâmboviţa care îi va transporta la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgovişte;
-întreruperea activităţii laboratorului de producţie şi a unităţilor de desfacere, pentru o perioadă de 14 zile;
-efectuarea dezinfecţiei terminale la nivelul tuturor spaţiilor comune, a liniilor de producţie şi a mijloacelor de transport;
-respectarea regulilor de igienă individuală;
-limitarea contactului interuman;
-asigurarea de echipamente de protecţie în cantitate suficientă pentru întregul personal;
-asigurarea de cantităţi suficiente de produse biocide TP1 si TP2, iar utilizarea lor să se realizeze conform prescripţiilor producătorului;
-implementarea regulilor referitoare la organizarea şi desfăşurarea activităţii, cu respectarea distanţelor minime de protecţie la locul de muncă, purtarea obligatorie a măştilor de protectie, transportului salariaţilor;
-promovarea permanentă în rândul personalului a măsurilor de prevenire a infecţiei cu noul coronavirus.

Pentru neconformităţile identificate ca urmare a controlului igienico-sanitar efectuat la acest laborator de cofetărie, D.S.P. Dâmboviţa a aplicat o sancţiune contravenţională în valoare de 10 000 de lei şi a impus societăţii comerciale ca în regim de urgenţă, să aplice toate măsurile de prevenire a răspândirii infecţiei cu virusul SARS-CoV-2, prevăzute de Ordinul Ministrului Sănătăţii numărul 831/2020″.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!