Cod portocaliu de viscol și ninsori la munte. Este vizat și nordul județului Dâmbovița

Publicitate

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat, luni, un cod portocaliu de viscol și ninsori și un cod galben de ploi și vânt în mai multe zone ale țării. Ambele coduri sunt valabile de astăzi după-amiază până marți de dimineață.

Avertizarea cod portocaliu intră în vigoare luni la ora 18.00 și este valabilă până marți, la ora 8.00. În Carpații Orientali și Meridionali va continua să ningă și pe parcursul zilei de marți, dar în general slab cantitativ.

În intervalul menționat, va ploua în toată țara, iar în vestul și nordul Olteniei, nordul Munteniei și sudul Banatului se vor acumula cantități de apă care vor depăși local 25…35 l/mp și izolat 40…60 l/mp.

La munte vor fi precipitații mixte, iar la altitudini de peste 1700 m, în Carpații Meridionali și Carpații de Curbură vor predomina ninsorile, se va depune strat de zăpadă consistent, iar vântul va avea instensificări cu rafale, în general, de 60…80 km/h, viscolind ninsoarea și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.

Intensificări ale vântului vor fi și în Carpații Orientali, cu rafale de 60…80 km/h, precum și, local și temporar, în sudul, estul și centrul țării, cu viteze de 45…55 km/h.

Județele vizate sunt Dâmbovița, Buzău, Prahova, Covasna, Brașov, Sibiu, Argeș, Vâlcea, Gorj, Hunedoara, Alba, Mehedinți și Caraș-Severin.

Avertizarea de Cod portocaliu, de viscol puternic și ninsori abundente va fi în Carpații Meridionali, la peste 1700 m altitudine în intervalul 4 ianuarie, ora 18.00 – 5 ianuarie, ora 8.00.

Pe crestele Carpaților Meridionali, la altitudini de peste 1700 m, va ninge abundent, iar vântul va sufla tare, cu rafale de peste 80…110 km/h, viscolind puternic și troienind zăpada și determinând scăderea vizibilității sub 50 m.

În Carpații Orientali și Meridionali va continua să ningă și pe parcursul zilei de marți (5 ianuarie), dar în general slab cantitativ.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!