Cod galben de viscol în zece județe, inclusiv Dâmbovița

Publicitate

Meteorologii au emis o informare meteo până pe 9 ianuarie, ora 10,00 perioadă în care se vor semnala precipitații în cea mai mare parte a țării. Acestea vor fi mai însemnate cantitativ îndeosebi în sud-vest, precum și în zonele montane și submontane, unde se vor acumula peste 25…35 l/mp.

Vor predomina ploile, iar în noaptea de vineri spre sâmbătă (8/9 ianuarie), precipitațiile vor fi mai ales sub formă de lapoviță și ninsoare, cu precădere în zona deluroasă a Olteniei, Munteniei și local în Transilvania și Moldova.

Județele afectate sunt Caraș-Severin, Hunedoara, Gorj, Alba, Vâlcea, Sibiu, Argeș, Brașov, Prahova și Dâmbovița.

La munte, temporar va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, exceptând după-amiaza și seara de miercuri (6 ianuarie), când la altitudini mai mici de 1400 m, precipitațiile vor fi mixte și vor favoriza depunerile de polei.

Vântul va avea intensificări cu precădere în zonele montane, iar local și temporar și în celelalte regiuni, în general, cu viteze de 40…60 km/h.

Până la începutul săptămânii viitoare, temporar vor mai fi precipitații mai ales în jumătatea de sud a țării și la munte.

Pe de altă parte, zona montană vestică și centrală a țării, inclusiv nordul județului Dâmbovița, sunt sub cod galben până pe 7 ianuarie, ora 10.

Potrivit meteorologilor, în Munții Banatului și în Carpații Meridionali va ninge și se va depune strat nou de zăpadă, local consistent îndeosebi la altitudini de peste 1400 m, unde vântul va avea intensificări, cu rafale de peste 70…80 km/h și va fi viscol ce va determina scăderea semnificativă a vizibilității.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!