Cod galben de vânt puternic și ninsori viscolite în week-end, în zona de munte a județului

Publicitate

Administrația națională de Meteorologie a emis, vineri , o informare meteo care anunță pentru mare parte a țării ploi și ninsori la munte, în week-end. ANM a emis și o atenționare Cod galben de vânt puternic la munte, valabil în 16 județe.

În intervalul vineri, ora 13.00 – duminică, ora 16.00, în nordul, centrul, estul li sud-estul țării temporar va ploua, iar la munte și posibil în Subcarpații Moldovei și în depresiunile din estul Transilvaniei vor fi precipitații mixte.

Local cantitățile de apă vor depăși 15..20 l/mp și izolat 30l/mp. Vântul va prezenta intensificări, pe parcursul zilelor de vineri și sâmbătă îndeosebi în sud-vest, iar duminică, 1 noiembrie, în est și sud-est în general cu viteze de 50…60 km/h. În zona de munte rafalele vor depăși temporar 60…80 km/h.

În jumătatea estică a țării vremea va deveni rece pentru această perioadă.

Conform atenționării de Cod galben, de sâmbătă, ora 02.00 până duminică, ora 20.00, în zona de munte din 16 județe, respectiv în jumătatea de nord a Carpaților Orientali și în zona de înaltă a Carpaților Meridionali temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare și se va depune start de zăpadă.

Sâmbătă, la peste 1 700 de metri, în special în grupele vestice ale Carpaților Meridionali, vor fi rafale mai mari de 100…11o km/h, viscolind ninsoarea.

Alerta Cod galben vizează zona de munte a județelor Dâmbovița, Maramureș, Bistrița Năsăud, Suceava, Mure, Neamț, Harghita, Covasna, Brașov, Prahova, Argeș, Vâlcea, Sibiu, Alba, Hunedoara, Gorj și Caraș Severin.

În această după-amiază, ISU Dâmbovița a emis o atenționare de Cod galben în acest sens pentru zona de munte a județului: precipitații sub formă de ninsoare, intensificări ale vântului (la peste 1 700 metri –rafale de 100…110 km/h viscolind ninsoarea, interval 31.10, ora 02.00 – 31.10.2020, ora 20.00.

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!