Cod galben de ploi și vremea rea în județul Dâmbovița

Publicitate

Administrația Națională de Meteorologie a emis astăzi o alertă de vremea rea în județul Dâmbovița, pentru zilele de week-end.

Meteorologii au emis o avertizare de Cod Galben valabilă în intervalul 27 august, ora 15:00 – 29 august, ora 23:00, care vizează județul nostru pentru instabilitate atmosferică temporar accentuată, ploi abundente.

În intervalul menționat, vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și izolat grindină.

Ploile vor avea și caracter torențial, iar cantitățile de apă vor depăși, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, 25…55 l/mp, îndeosebi în zonele de deal și de munte.

De asemenea, Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare meteorologică  valabilă în intervalul 27 august, ora 10:00 – 29 august, ora 23:00 pentru instabilitate atmosferică, cantități de apă însemnate.

Instabilitatea atmosferică se va accentua treptat și se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și, izolat, grindină.

Astfel de fenomene se vor semnala vineri (27 august) îndeosebi în sud-estul, centrul și nord-estul țării, precum și în zona de munte.

Sâmbătă (28 august) instabilitatea atmosferică va cuprinde cea mai mare parte a țării, exceptând regiunile sud-estice, unde fenomenele asociate vor fi mai puțin intense și se vor semnala pe arii restrânse, iar duminică (29 august) fenomenele asociate instabilității atmosferice se vor produce cu precădere în centrul, nordul și nord-estul teritoriului.
În intervalul menționat, cantităţile de apă vor depăși, pe perioade scurte sau prin acumulare, 20…50 l/mp.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!