Cod galben de ninsori și viscol în 24 județe, printre care și Dâmbovița

Publicitate

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare meteo cod galben de ninsori și viscol, valabilă pe 24 decembrie în zonele montane, dar și în nordul țării.

Totodată, de pe 24 decembrie și până pe 26 decembrie, meteorologii anunță că vor fi ploi moderate, dar și intensificări ale vântului și polei, pentru majoritatea regiunilor din nordul, centrul şi vestul ţării.

Avertizarea cod galben de ninsori si viscol vizează 24 de județe, printre care și Dâmbovița. Această alertă meteo a intrat în vigoare pe 24 decembrie, la ora 2.00 și este valabilă până la ora 14.00.

Conform acesteia, în nordul, centrul și vestul țării temporar vor fi precipitații, moderate cantitativ, iar cantitățile de apă, acumulate pe tot parcursul intervalului, vor depăși local 20-30 l/mp și izolat 40-50 l/mp, cu precădere în zona deluroasă și montană aferentă.

În prima parte a zilei de vineri vor fi precipitații mixte în Crișana și pe alocuri în Banat și sud-vestul Transilvaniei, iar în Maramureș și local la munte, în Transilvania și în nordul Moldovei va ninge și se va depune strat de zăpadă. Pe parcursul zilei de vineri în zonele joase de relief precipitațiile se vor transforma treptat în ploaie, iar îndeosebi în noaptea de vineri spre sâmbătă și sâmbătă , la munte, la altitudini mai mici de 1700 m, vor predomina ploile, determinând topirea stratului de zăpadă.

Local se va forma polei.

Temporar vântul va avea intensificări în majoritatea regiunilor cu viteze în general de 45-55 km/h, iar pe crestele montane rafalele vor depăși 80-90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!