Cod Galben de caniculă astăzi în Dâmbovița! Urmează câteva zile de averse cu caracter torențial și descărcări electrice!

Publicitate

Administrația Națională de Meteorologie a emis mai multe mesaje privind fenomenele meteorologice care vizează județul Dâmbovița, astfel. Specialiștii anunță un Cod Galben de disconfort termic și caniculă, valabil din data de 19 iulie. Valul de căldură va persista, disconfortul termic se va menține accentuat, iar pe arii extinse indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăși pragul critic de 80 de unități.

Pe lângă valul de căldură ce va lovi județul Dâmbovița, în intervalul 19 iulie, ora 10:00 – 20 iulie, ora 10:00, se va înregistra instabilitate atmosferică temporar accentuată. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 40 l/mp.

Administrația Națională de Meteorologie a emis și un Cod Portocaliu, valabil în intervalul 19 iulie, ora 14:00 – 20 iulie, ora 10:00, pentru instabilitate atmosferică accentuată și ploi abundente. În zona de munte vor fi averse torențiale, descărcări electrice și pe alocuri vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare se vor înregistra cantități de apă de 35…50 l/mp și izolat peste 60…80 l/mp.

De asemenea, a fost emis un Cod Galben care va intra în vigoare începând din 20 iulie, ora 10:00, până pe 21 iulie, ora 12:00, când va fi înregistrată instabilitate atmosferică temporar accentuată. Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată. Vor fi averse ce vor avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări ale vântului, vijelii și grindină. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 20…30 l/mp și izolat 50…70 l/mp.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!