CNSU, propunere importantă: Testarea săptămânală a tuturor angajaților din infrastructurile critice

Publicitate

În ședința de astăzi, CNSU a adoptat propunerea privind prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul ţării, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 8 ianuarie.

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă propune ca autorităţile şi operatorii economici deţinători de infrastructuri critice să ia măsuri pentru testarea săptămânală a tuturor angajaţilor.

”Se propune ca, pentru preîntâmpinarea afectării activităţii autorităţilor/operatorilor economici deţinători de infrastructuri critice, prin acte administrative ale conducătorilor acestora, să fie dispuse măsuri suplimentare pentru prevenirea răspândirii infecţiilor cu SARS-CoV-2 care să vizeze testarea săptămânală a tuturor angajaţilor, desfăşurarea activităţii în schimburi sau ture cu evitarea contactului între acestea sau utilizarea unor măşti cu un grad mai ridicat de protecţie (FFP2) în zonele aglomerate”, prevede documentul, citat de Agerpres.

De asemenea, se propune menţinerea obligaţiei de organizare a programului de lucru în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu pentru cel puţin 50% din angajaţi, iar acolo unde specificul activităţii nu permite acest lucru, programul de lucru să se desfăşoare decalat cu începere de la orele 07.30 a.m., respectiv 10.00 a.m. sau în schimburi.

Atenție! Măsurile propuse în hotărârea CNSU produc efecte doar în situaţia aprobării lor prin acte normative ale Guvernului sau, după caz, ale conducătorilor ministerelor sau organelor administraţiei publice centrale.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!