Claudia Gilia a devenit noul președinte al Senatului Universității „Valahia” din Târgoviște. Urmează alegerile pentru funcția de rector

Publicitate

Conducere nouă a Senatului Universității „Valahia” din Târgoviște, începând de astăzi, 7 martie 2024!

Conf.univ.dr. Claudia Gilia, prefectul județului Dâmbovița, a fost aleasă președintele Senatului, această alegere fiind o încununare a activității didactice universitare, după anii în care domnia sa a parcurs toate etapele în cariera academică din UVT.

Vicepreședinții Senatului sunt: prof.univ.dr. Agnes Terezia Erich, conf.univ.dr. Otilia Nedelcu, conf.univ.dr. Radu Carciumaru și conf.univ.dr. Adrian Țuțuianu.

Și-a încheiat astfel mandatul fostul președinte al Senatului UVT, prof.univ.dr. Constantin Pehoiu.

Conf.univ.dr. Claudia Gilia a câștigat încrederea colegilor cu următoarele angajamente:

„Vom diversifica oferta de programe academice: Universitatea va dezvolta programe academice relevante și adaptate nevoilor și intereselor studenților și ale comunității.

Vom investi în cercetare și inovație, vom sprijini proiecte și colaborări care să aducă soluții la problemele actuale și viitoare ale societății.

Vom încheia parteneriate și colaborări cu industria și comunitatea locală. Universitatea va stabili parteneriate strânse cu industria și cu organizațiile non-guvernamentale pentru a facilita transferul de cunoștințe și tehnologii și pentru a oferi studenților experiențe practice și oportunități de stagii și angajare.

Vom oferi studenților un mediu deschis și prietenos în campusul universitar.

Vom respecta angajamentul social și responsabilitatea civică. Ne vom asuma un rol activ în comunitatea locală și vom sprijini inițiative și proiecte sociale care să abordeze nevoile și provocările acesteia”.

„Mulțumesc tuturor colegilor pentru votul acordat pentru funcția de Președinte al Senatului Universității «Valahia» din Târgoviște. Este o mare onoare să pot contribui la dezvoltarea instituției din această poziție de conducere.

Universitatea «Valahia» din Târgoviște este o instituție tânără, dar care a reușit să-și găsească un loc onorabil în rândul universităților cu tradiție.  Tot ce a fost făcut până acum s-a realizat cu multă muncă și pasiune. Vom veni cu programe noi, în pas cu cerințele societății și vom îmbunătăți programele care ne-au consacrat. Vom oferi o atenție sporită cercetării, vom sprijini studenții și cadrele didactice să facă performanță și vom crește numărul de parteneriate cu alte instituții internaționale.

Provocările acestui secol includ schimbările climatice, globalizarea, inegalitatea socială și tehnologiile emergente.

O universitate tânără ar trebui să fie pregătită să răspundă acestor provocări prin inovare, adaptabilitate și angajament social. Prin oferirea unei educații relevante și a unui mediu de cercetare stimulativ, o astfel de instituție poate juca un rol crucial în pregătirea studenților pentru a face față și a contribui la soluționarea problemelor complexe ale societății contemporane.

Programul managerial, propus de colegul meu, conf.univ.dr.Corneliu Sălișteanu, «Deschidere – Dinamism – Dezvoltare 2024-2029» oferă soluții la provocările cu care se confruntă universitatea noastră azi. Am speranța că acest program va fi asumat de întreaga comunitate academică și că, împreună, vom contribui la dezvoltarea Universității noastre”, a declarat, de astăzi, președintele Senatului UVT, Claudia Gilia.

Ales vicepreședinte al Senatului, fostul președinte al CJ Dâmbovița, Adrian Țuțuianu, a transmis: „O să spun și aici, apăsat: Universitatea trece printr-o perioadă dificilă și am fi în eroare dacă n-am conștientiza asta. E nevoie de strângerea laolaltă a tuturor forțelor și de o resetare a activității, dacă ne dorim ca UVT să rămână un #pilon de dezvoltare a municipiului Târgoviște, județului Dâmbovița și regiunii Sud-Muntenia. Vivat, Crescat, Floreat!”

Pe 11 martie vor avea loc alegerile pentru funcția de rector al UVT. În cursa pentru ocuparea acestei poziții importante s-au înscris doi candidați: actualul rector, conf.dr. Laura Monica Gorghiu, membru al Departamentului de Științe și Tehnologii Avansate al Facultății de Științe și Arte, și subprefectul județului Dâmbovița, conf.univ.dr. Ioan Corneliu Șălișteanu – Departamentul de Electronică, Telecomunicații și Inginerie Energetică al Facultății de Inginerie Electrică, Electronică și Tehnologia Informației.

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!