Clasele încep să se închidă rând pe rând! Elevii sunt tot mai des testați pozitiv cu Covid-19, deși școlile au început de câteva zile

Publicitate

Deși școlile au început de câteva zile, elevii sunt tot mai des testați pozitiv cu Covid-19. Potrivit Antena3.ro., în acest moment sunt cel puțin 100 de elevi infectați cu Coronavirus. 15 cazuri au fost depistate în Argeș și Brașov,  26 de elevi s-au îmbolnăvit în Vaslui, 27 în Maramureș. În județul Constanța, până în acest moment, 41 de elevi au fost testați pozitiv.

În București situația este și mai complicată. O creșă și-a suspendat complet activitatea din cauza personalului diagnosticat cu virusul Covid-19. Într-una din școlile din Capitală, din 57 de clase, 47 au fost suspendate, fiind deja foarte mulți copii care își desfășoară activitatea în online.

Potrivit deciziilor luate pentru anul școlar 2021-2022, atunci când un elev este testat pozitiv, tot colectivul trece în online, cu posibilitatea testării în ziua a 8-a. Deși ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat de multe ori că școlile sunt prioritare, se pare că tot mai multe încep să se îndrepte către regimul online, la nici o săptămână de la revenirea fizică.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!