Ciocolata Kinder a fost retrasă de pe piața din România din cauza mai multor cazuri de salmonella! Copiii din mai multe țări au fost infectați

6
Publicitate

Mai multe sortimente de ciocolată Kinder au fost retrase de pe piața din România, după ce au fost descoperite cazuri de Salmonella în Europa iar suspiciunea principală a fost acest brand. Potrivit ANSVSA, ciocolata a fost retrasă din mai multe magazine din cauza suspiciunii de contaminare cu salmonella. Conform Ferrero, numai produsele enumerate pe site pot fi afectate. Este vorbe despre anumite produse Kinder Surprise, Kinder Schoko-Bons, Kinder mini ouă, Kinder Happy Moments și Kinder Mix, scrie alba24.ro.

Se pare că această decizie a fost luată după ce au apărut mai multe cazuri de infecție în cel puțin nouă țări, printre care Belgia, Franța, Germania, Irlanda, Luxemburg și Marea Britanie, scrie sursa citată. Totodată, cei care au achiziționat aceste produse sunt rugați să le returneze sau să nu le consume.

„Focarul este caracterizat de o proporție neobișnuit de mare de copii spitalizați, unii dintre ei având simptome clinice severe, cum ar fi diaree cu sânge”, a declarat Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC), potrivit alba24.ro.

 

Publicitate

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!