Cinste lui! Elev din Târgoviște, medaliat cu argint la Olimpiada Internațională de Geografie pentru Europa Centrală, de Sud și Sud-Est

Târgovișteanul Angelo Andi Petre este primul din dreapta
Publicitate

România s-a clasat pe primul loc la numărul de medalii obținute de juniori și seniori la Olimpiada Internațională de Geografie pentru Europa Centrală, de Sud și Sud-Est.

Elevii români s-au întors cu opt medalii – șase de aur și două de argint din Serbia de la concursul care a inclus trei probe, toate în limba engleză: o probă teoretică (scrisă), o probă practică (în teren) şi o probă multimedia.

La ediția din acest an, desfășurată la Belgrad (23-29 iunie), au participat 78 de elevi din 8 țări, iar una dintre medaliile de argint a fost câștigată de un elev al Colegiului Național ”Ienăchiță Văcărescu” din Târgoviște, Angelo Andi Petre – clasa a XII-a.

Ceilalți membri ai lotului olimpic roman au fost:

Juniori: Alexia Svenja Papirowski (clasa a VIII-a/Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din București) – aur & punctaj maxim; Andrei Fedorenciuc (clasa a VIII-a/Colegiul Național „Costache Negruzzi” din Iași) – aur; Mario-Ionel Luciu (clasa a IX-a/ Colegiul „Mihai Viteazul” din Ineu – jud. Arad) – aur; Vlad Patrik Apostol (clasa a IX-a/Colegiul Național „Grigore Moisil” din București) – aur.

Seniori: Ioana Delia Dumitrescu (clasa a X-a/Colegiul Național „Ion Minulescu” din Slatina) – aur; Liviu Cristian Terebes (clasa a XI-a/Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Satu Mare) – aur & punctaj maxim; Rebeca Ursu (clasa a X-a/Colegiul Național „Grigore Moisil” din Onești – jud. Bacău) – argint.

Olimpicii români au fost însoțiți și îndrumați de Mihaela Cornelia Fiscutean (Colegiul Naţional din Iaşi) și Cristina Pârvu (Centrul Național de Evaluare si Examinare).

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!