Chindia Târgoviște nu poate conta pe serviciile lui Andrei Pițian în meciul cu Poli Iași. Apărătorul a fost suspendat două etape în urma scandalului de rasism în care a fost implicat

Publicitate

Chindia Târgoviște va evolua, duminică după-amiază (ora 15.00), în compania lui Poli Iași, într-un joc ce va conta pentru etapa a 3-a play-out-ului. În disputa cu moldovenii, de pe stadionul din Buzău, antrenorul roș-albaștrilor Emil Săndoi nu poate conta pe serviciile apărătorului Andrei Pițian.

Jucătorul de 25 de ani a fost suspendat două etape de către Comisia de Disciplină din cadrul Federației Române de Fotbal, după ce a fost implicat  într-un scandal cu acuzații de rasism, după meciul cu AFC Hermannstadt. În acel joc, din runda inaugurală a play-out-ului, Romario Pires, mijlocaș al echipei sibiene, a susținut că a fost victima unui atac rasist venit din partea fundașului de la Chindia Târgoviște. În disputa cu Hermannstadt, câștigată de Chindia cu 2-0, Pițian nu a evoluat.

Pe lângă suspendarea de două etape, apărătorul a mai primit o amendă din partea comisiei în valoare de 3 000 de lei. În urma judecării cazului de către Comisia de Disciplină, aceleași sancțiuni ca și Pițian, le-a primit și Romario Pires, jucătorul formației din Sibiu.

Potrivit gsp.ro, cei doi fotbaliști s-au împăcat după incidentul de la Buzău în care au fost implicați. „A fost un scurt incident pe teren, așa cum se întâmplă în dese rânduri pe terenul de fotbal. Ne-am împăcat și ne vedem de treaba noastră. N-a fost rasism. Probabil el pe fond nervos a perceput incidentul respectiv ca având alte conotații. El a sărbătorit puțin exagerat la meciul tur și oarecum eu i-am replicat cu gestul pe care l-a făcut și el. Mă bucur că a înțeles că n-a fost nicio intenție rasistă. Arbitrii au spus că m-au auzit, dar că n-a fost cu conotație rasistă. Am lămurit toate lucrurile. Sperăm să nu existe nicio sancțiune sau să fie una minimă”, a transmis apărătorul pentru gsp.ro.

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!