Chindia Târgovişte, liderul ligii secunde! Promovara în Liga 1 este ca şi rezolvată

Publicitate

Ionuț Parghel
Mirosul Ligii I se simte tot mai puternic la Târgoviște. Ieri după-amiază, echipa din localitate,  Chindia a reușit să iasă învingătoare în cea mai dificilă deplasare din ultima parte a campionatului, câștigând cu 2-0 întâlnirea cu Pandurii Târgu Jiu, formație pregătită de târgovișteanul Adrian Bogoi.

În fieful gorjenilor, “leii” lui Viorel Moldovan au început tare partida, iar la sfârșitul jocului au intrat în posesia tuturor punctelor, după ce, într-un decurs de numai trei minute Florea (65) și L. Mihai (68) au semnat golurile unui meci controlat în cea mai mare parte a timpului de dâmbovițeni. Mai mult de atât, în prima parte a meciului, Cherchez a irosit un penalty pentru Chindia, după ce tot el l-a obținut, fiind faultat în careu de Oiță. În urma succeului de la Târgu Jiu, Chindia a devenit noul lider al Ligii a 2-a, cel puțin până joi, când Clinceni va înfrunta pe U. Cluj. De asemenea, victoria cu Pandurii i-a dus pe târgovișteni să-și asigure într-o proporție covârșitoare revenirea pe prima scenă a forbalului românesc, după o pauză de numai puțin de 21 de ani. Acumulând 79 de puncte cu trei etape înainte de final, formația dâmbovițeană a intrat în cărți de a obține promovarea chiar de pe primul loc. Duminică în penultimul joc de pe teren propriu din acest sezon, Chindia va evolua în compania lui Metaloglobus București, de la ora 12.00. Pe de altă parte, în ultimele două etape ale stagiuni, roș-albatrii vor mai da peste Luceafărul Oradea (acasă) și Energeticianul (deplasare).

Pandurii Târgu Jiu – Chindia Târgoviște   0-2 (0-0)

Marcatori: Florea (65), L. Mihai (68).

Pandurii: Costache – Oiță, Ciobanu (78 Măicăneanu), Bratu, Vasilescu – Trancă (71 Dănescu), Raiciu – Tudoran, Dodoi, Blejdea (86 Du-Ho Kim) – A. Popescu. Antrenor: Adrian Bogoi.

Chindia: Aioani – Martac, Leca, Șandru, Panait – Rață (76 Dumitrașcu), L. Mihaiu, Novac, Mihaiu (55 Neicuțescu) – Florea, Cherchez (55 Neguț). Antrenor: Viorel Moldovan.

Sursă foto: Facebook FC Chindia Târgoviste

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!