Chindia Târgoviște, calificare en-fanfare în sferturile Cupei României: 3-0 cu Farul Constanța

Publicitate

Aventura Chindiei Târgoviște în Cupa României continuă! În această după-amiază, echipa dâmbovițeană și-a asigurat prezența în sferturile competiției, după ce a trecut de Farul Constanța, la scor de neprezentare, 3-0.

În disputa de la malul Mării, târgoviștenii și-au arătat superioritatea pe teren de la un capăt la altul. Chiar dacă antrenorul Emil Săndoi nu a mizat pe un “11” de bază, Chindia a trecut la pas de Farul, o reprezentantă a Ligii a 2-a.

Dâmbovițenii au deschis scorul prin Berisha, în minutul 39, după o execuție din cădere, pe un assist venit de la Șerban. În actul secund, Chindia a pus și mai mult tunurile pe “marinara”.

În minutul 70, Iacob a majorat diferența, printr-o execuție superbă, sub transversală, dintr-o lovitură liberă, iar peste alte două minute, argentinianul Diaz a stabilit scorul final, printr-un șut din marginea careului.

Calificarea în sferturile Cupei reprezintă o mare performanță pentru Chindia. Sub acest nume este prima calificare într-o astfel de fază a întrecerii. În schimb, alte echipe ale Târgoviștei care au atins această performanță a mai fost Metalul Târgoviște, în 1962, tot după un meci cu Farul Constanța (4-3) și în 1965, după un succes obținut în fața arădenilor de la UTA (1-0).

După succesul cu Farul, Chindia este a treia echipă care a urcat în sferturile Cupei, după divizionarele B, Petrolul Ploiești și Dunărea Călărași.

Farul Constanța – Chindia Târgoviște  0-3 (0-1)

Marcatori: Berisha (39), Iacob (70), Diaz (72).

Farul: Dur-Bozoancă – Băjan, Leca, Ursu, Carabela – Mihai, Antoche, Cruceru – Damașcan, Măzărache, Bîrnoi. Rezerve: Fara – Panait, Silaghi, Cărăuș, Stoica, Bălan, Pelivan, Banyoi, Gîsă. Antrenor: Ianis Zicu.

Chindia: D. Moldovan – Martac, Șerban, C. Dinu, Fomba – Kocic, Rață, Atanase, Yameogo – Mitrea, Berisha. Rezerve: Pop – Dumitrașcu, Dulca, Iacob, Căpușă, Diaz, Ioniță. Antrenor: Emil Săndoi.

Sursă foto: Chindia Târgoviște/ Marius Tudor

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!