Chindia Târgoviște bate tot mai puternic la poarta Ligii I. Viorel Moldovan: “Nimeni nu ne mai poate opri din drumul nostru către promovare”

Publicitate

Ionuț Parghel
Chindia Târgoviște dovedește pe final de sezon că este una dintre cele mai redutabile echipe din Liga a 2-a. “Leii” lui Viorel Moldovan au demonstrat acest lucru în ultimele șase etape ale campionatului, când au obținut punctaj aproape maxim, nepierzând nici un joc. Ca rețeta să fie completă, aceștia au dat de pământ cu Academica Clinceni, liderul eșalonului secund, dar și cu Sportul Snagov, fost lider al campionatului. După succesele cu cele două formații din Ilfov, Chindia și-a sporit enorm șansele la promovarea în prima ligă, dar în același timp a ajuns să dispună de un moral de fier înaintea meciurilor din ultimele cinci runde ale campionatului, unde au parte numai de adversari din partea a doua a clasamentului.

Imediat, după victoria cu emoții de la Snagov, conducerea tehnică de pe “Eugen Popescu” a simțit și ea că roș-albaștrii nu mai au cum pot scăpa promovarea din mână. “De asta am venit la Snagov să luăm punctele și să menținem distanța față de urmăritoarea noastră. Le-am spus și pe bancă colaboratorilor mei că vom câștiga în minutul 90. Nimeni și nimic nu ne mai poate opri din drumul nostru către promovare. Într-adevăr, am obținut o victorie cu șansă, dar șansa face parte din joc, șansa este de partea celor care cred în ea, care muncesc, care se bat, care au atitudine, care se sacrifică. Și noi am făcut nu numai astăzi acest lucru, ci pe toată durata campionatului, până în momentul de față”, a spus antrenorul Viorel Moldovan, după succesul de la Snagov.

Cu cinci etape înainte de finish, Chindia se află pe loc promovabil (2), cu 73 de puncte acumulate, aflându-se la doar trei lungimi distanță în spatele liderului Academica Clinceni. În ultimele șase meciuri Chindia nu a pierdut nici un meci, iar mai mult de atât a primit doar două goluri. De asemenea, ultima înfrângere a fost înregistrată împotriva Farului Constanța (et. 27), iar de-alungul campionatului a bifat doar patru înfrângeri. În schimb, la capătul altor 29 de meciuri, târgoviștenii au contabilizat 22 de victorii și 7 remize. Sâmbătă, pe teren propriu, de la ora 11.00, Chindia va înfrunta pe CS Balotești, într-un meci în care nu se va pune problema de partea cui va fi victoria!

 

Dacă ţi-a plăcut articolul, dă-ne un LIKE!